Το εγκώμιο της Ρεάλ Μαδρίτης και ιδιαίτερα του Κριστιάνο Ρονάλντο έπλεξε ο Γιουπ Χάινκες, λίγη ώρα μετά την κλήρωση των ημιτελικών του Champions League, που έφερε την Μπάγερν αντιμέτωπη με την ισπανική ομάδα. «Θα κερδίσει η ομάδα που θα είναι πιο ομοιογενής, που οι παίκτες της έχουν αλληλλοκατανόηση και αλληλλοσεβασμό», υπογράμμισε ο προπονητής των Βαυαρών, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στη Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μάντσεστερ Σίτι, με τη… φαρμακερή ατάκα «Δεν μπορείς να αγοράσεις σήμερα ένα Champions League».

«Είναι ένα εξαιρετικό ζευγάρι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Θα αντιμετωπίσουμε την κάτοχο του τίτλου, μία τέλεια ομάδα με σπουδαίους παίκτες, όπως ο Ρονάλντο», δήλωσε αρχικά ο Χάινκες και συνέχισε: «Πάντα υπήρχαν στο ποδόσφαιρο σπουδαίοι παίκτες και αυτός (σ.σ. ο Ρονάλντο) είναι, μαζί με τον Μέσι, οι κορυφαίοι στον κόσμο. Εχω μιλήσει πολλές φορές με τον Τόνι Κρόος και μου έχει επιβεβαιώσει ότι είναι ένας παίκτης, όπως και ο Ρόμπεν, που προπονείται σκληρά και κάνει τα πάντα για την ομάδα του. Συχνά είναι καθοριστικός, αλλά εκτιμώ ότι η συνολική ποιότητα της ομάδας είναι εξίσου σημαντική. Ελπίζω ότι δεν θα βρεθεί σε μεγάλη μέρα απέναντί μας».

Ο προπονητής της Μπάγερν συνέχισε επισημαίνοντας ότι «η ομάδα που θα νικήσει θα είναι η πιο ομοιογενής, αυτή που παίκτες της έχουν αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δείτε για παράδειγμα την Παρί ή τη Μάντσεστερ Σίτι: δεν μπορείς να αγοράσεις σήμερα ένα Champions League, χρειάζεται χρόνος, υπομονή, πρέπει να μεγαλώσεις, οι παίκτες πρέπει να γνωρίζονται και να σέβονται ο ένας τον άλλο και αυτό το βρίσκω σε εμάς».

Ο Χάινκες έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι, αν είχε μία ευχή, θα ήταν να πανηγυρίσει και πάλι το τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League), όπως είχε κάνει με την Μπάγερν το 2013.