Η Λίβερπουλ πήρε δίκαια το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Champions League εις βάρος της Μάντσεστερ Σίτι. Το 3-0 στο «Άνφιλντ» αποδείχθηκε αρκετό στους «κόκκινους», που νίκησαν και εκτός έδρας με 2-1 τους «πολίτες» για να βρεθούν στην κλήρωση της ημιτελικής σειράς.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος. Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε πως όλα αυτά έδειξαν πως η ομάδα του άξιζε την πρόκριση στα ημιτελικά: «Αξίζαμε την πρόκριση, αφού πετύχαμε πέντε γκολ κόντρα στη Σίτι. Ξέραμε πως αν σκοράρουμε, θα αλλάζαμε την ατμόσφαιρα. Η Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο τη δεδομένη στιγμή, αλλά ήμουν σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Το ήξερα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ξέραμε πως θα καταφέρναμε να σκοράρουμε», τόνισε ο Κλοπ και στη συνέχεια μίλησε για τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα:

«Μου το είπαν στις σκάλες για τα αποδυτήρια και σκέφτηκα πως είναι αστείο. Όχι ότι δεν σέβομαι τη Ρόμα, είναι φανταστική ομάδα, απλά δεν το περίμενα. Έχασαν τον Σαλάχ και είναι στα ημιτελικά, είναι μεγάλο πράγμα».