Την 7η θέση στο Europa Cup κατέλαβε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Στον αγώνα κατάταξης που έγινε την Κυριακή του Πάσχα (8/4), στη Ριέκα της Κροατίας, επικράτησε της Γαλλίας με 12-4, σημειώνοντας την πρώτη νίκη της στην τελική φάση της διοργάνωσης. Είχε προηγηθεί η ισοπαλία με την Ουγγαρία (9-9) και οι ήττες απο την Ισπανία (7-6) και την Ιταλία (10-7), που την κατέταξαν στην 4η και τελευταία θέση του πρώτου ομίλου. Το παιχνίδι με τη Γαλλία δεν αντέχει σε κριτική. Η Ελληνική ομάδα ήταν εμφανώς καλύτερη και όπως αναμενόταν πέτυχε μια ευρεία και εύκολη νίκη.

«Με τη νίκη επί της Γαλλίας και την κατάληψη της 7η θέσης ολοκληρώσαμε τα παιχνίδια στο πρώτο final-8 του Europa Cup. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, αλλά σύμφωνα με την απόδοσή μας δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω σε αυτό το τουρνουά. Πλέον, θα στραφούμε στον επόμενο στόχο μας που είναι το καλοκαίρι το Πανευρωπαϊκό στη Βαρκελώνη. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και θα προσπαθήσουμε εκεί να παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο», υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος

Τα γκολ της ελληνικής ομάδας σημείωσαν οι Γούνας 3, Αργυρόπουλος, Βλαχόπουλος, Καπότσης από 2, Κολόμβος, Δερβίσης, Ποντικέας.