Η πέμπτη θέση οδηγεί υπό προϋποθέσεις στην Ευρώπη και μετά την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, μία ακόμα ομάδα, ο Παναιτωλικός, μπορεί να ελπίζει σε συμμετοχή στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η νίκη που πέτυχε η ομάδα του Αγρινίου επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 δίνει το δικαίωμα στον Παναιτωλικό να ελπίζει σε κατάκτηση της πέμπτης θέσης και η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την καλύτερη ευκαιρία που δημιούργησαν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τον Μάρκος Πάουλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 14′. Ο Παναιτωλικός κατάφερε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΣ και το γκολ αυτό έμελλε να χαρίσει στην ομάδα τού Αγρινίου τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η ομάδα των Ιωαννίνων προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Παναιτωλικός κατάφερε να διαφυλάξει την αμυντική του γραμμή και πήρε τελικά τη νίκη. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί πως τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον ΠΑΣ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, καθώς οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αποστολόπουλου. Η ουσία είναι πως το γκολ του Πάουλο στο 14′ στάθηκε αρκετό για να πάρει τη νίκη ο Παναιτωλικός και η ομάδα του Δέλλα στοχεύει πλέον στην έξοδο στην Ευρώπη.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μπράβο, Μάζουρεκ (63′ Ιταμπέλ), Ρόσα, Ντίας (71′ Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο, Μαρινάκης, Χαντάκιας, Μιχάι, Μοράρ (74’Βακράκος), Γιαννιώτης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς (62’Λίλα), Γιάκος (73′ Χέλκβιστ), Χαλκιαδάκης, Μανθάτης (57′ Νικολιάς), Βιντάλ, Κόντε.