Το «πεταμένο» πρώτο ημίχρονο και η κακή εκτίμηση του Ομάρ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (όπου δεν μπόρεσε ούτε να πλασάρει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, αλλά ούτε είδε τον αμαρκάριστο Τζούρτζεβιτς δίπλα του) στοίχισαν στον Ολυμπιακό δύο βαθμούς στη Λιβαδειά (1-1) που μπορεί να στοιχίσουν ακριβά στο κυνήγι της 2ης θέσης στην οποία ξαναπέρασε ο ΠΑΟΚ.

Ο εξαιρετικός Λεβαδειακός όπως και στον πρώτο γύρο στο Φάληρο έβγαλε το…λάδι στους (πολύ κακούς στο πρώτο μέρος) πρωταθλητές και πήγε το παιχνίδι στη κόντρα, διεκδικώντας ακόμα και τη νίκη.

«Κάναμε τη δουλειά μας. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, ένας βαθμός για εμάς, ένας για τον Ολυμπιακό. Σαφώς, ο Ολυμπιακός δεν έχασε το πρωτάθλημα από το σημερινό ματς, το είχε χάσει στα προηγούμενα παιχνίδια», τόνισε ο τεχνικός του Λεβαδειακού Ζοζέ Ανιγκό.

Δύο κεφαλιές στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα έκριναν σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Η πρώτη του Ανσαριφάρντ στο δεύτερο λεπτό πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι του εκπληκτικού (και πάλι όπως στον πρώτο γύρο) τερματοφύλακα του Λεβαδειακού Επασί.

Ενώ η δεύτερη (4’) του Νιάς πήγε στα δίχτυα του Προτό για το 1-0 με τον Ολυμπιακό να κυνηγάει απο νωρίς το σκορ κόντρα στους γηπεδούχους που απελευθερωμένοι απο το άγχος έπαιξαν ελεύθερα.

Ο Σενεγαλέζος εκμεταλλεύτηκε άψογα το κόρνερ του Σουμπίνιο και νίκησε τον Βέλγο κήπερ αλλά και τον προσωπικό του αντίπαλο τον Μποτία που για μια ακόμα φορά έχασε παίκτη του.

Ο Ολυμπιακός έδειξε πιο επηρεασμένος απο τη διακοπή του πρωταθλήματος και ήταν τραγικός στο πρώτο μέρος με πολλά λάθη, κακή αλληλοκάλυψη και ανούσια κατοχή.

Μάλιστα ήταν ο Προτό αυτός που έκανε τη μεγάλη απόκρουση στο 23’ στο πλασέ του Σαβαντογκό σώζοντας το 2-0 !

«Όταν με τόσες ευκαιρίες βάζεις ένα μόνο γκολ αυτό συμβαίνει. Είχαμε ευκαιρίες για παραπάνω τέρματα αλλά δεν τα βάλαμε. Είχαμε 7 με 8 φάσεις για γκολ ενώ στο β’ μέρος ανεβάσαμε την απόδοσή μας» παραδέχτηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία που για μια ακόμα φορά έδειξε σημαντικές αδυναμίες στο να διαλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Ο Μάριν ήταν σε κακή βραδιά και η είσοδος του Φορτούνη (49’) στη θέση του άλλα όλη την εικόνα του Ολυμπιακού που ισοφάρισε γρήγορα με τον Ανσαριφάρντ (με πλασέ στην κίνηση στο 49’ από εξαιρετική μπαλιά του Κούτρη) αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη καθώς ο Επασί έκανε την απόκρουση του αγώνα σε προβολή του Ιρανού (71’) ενώ ο Ομάρ δεν έδωσε πάσα στις καθυστερήσεις στον Τζούρτζεβιτς που ήταν μόνος του σε κενή εστία.

Ο Λεβαδειακός άφησε μέτρα στο γήπεδο, δίνοντας κι άλλο χώρο στον Ολυμπιακό, θέλοντας κυρίως να αμυνθεί στο δεύτερο μέρος και τα κατάφερε.

Ο Ολυμπιακός για μια ακόμα φορά δεν πήρε κάτι ουσιαστικό από Μάριν και Μιραλάς και πέταξε δύο βαθμούς.

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλεού, Ζοάο Φαβάρο, Ντιόγκο, Νιάς, Μητρόπουλος (90+2′ Καραχάλιος), Σαβαντογκό (69′ Καλτσάς), Σουμπίνιο (68′ Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Μαρτίνς (65′ Σεμπά), Μάριν (46′ Φορτούνης), Μιραλάς (86′ Τζούρτζεβιτς), Οτζίτζα, Ανσαριφάρντ.