Η Μπάγερν πάτησε γκάζι και την πλήρωσε η Ντόρτμουντ. Η ομάδα της Βαυαρίας συνέτριψε 6-0 στην Αλιαντς Αρένα τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και την παρέα του, έχοντας ένα καταιγιστικό α’ μέρος, στο οποίο πέτυχε πέντε από τα έξι γκολ! Κάτι τέτοιο είχαν να πετύχουν από τον Μάρτιο του 2013 σε αγώνα κόντρα στο Ανόβερο.

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες έκανε περίπατο σε αυτό το διάστημα, απέναντι σε μία Ντόρτμουντ που έδειχνε ανίκανη να αντιδράσει. Συνεχόμενα λάθη στις μεταβιβάσεις και τεράστια αμυντικά κενά έδωσαν τη δυνατότητα στους παίκτες της Μπάγερν να κάνουν κάνουν πάρτι στην περιοχή τους.

Τρία γκολ πέτυχε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που έφτασε συνολκά τα 26 στο πρωτάθλημα και από ένα οι Χάμες Ροδρίγες, Τόμας Μίλερ και Ριμπερί. Τι είχε να δείξει η Ντόρτμουντ; Ενα δοκάρι με τον Γκέτσε και μία χαμένη ευκαιρία από τον Πίτστσεκ.

Στο μεταξύ, «χρυσό» βαθμό στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού απέσπασε στο Βερολίνο η Βόλφσμπουργκ από την Χέρτα (0-0) στο τελευταίο χρονικά ματς του «κυρίως μενού» της 28ης αγωνιστικής. Οι «λύκοι» μπορεί να αγνοούν τη νίκη εδώ και 8 σερί αγωνιστικές (από τις 28/01 και το «διπλό» στο Ανόβερο), ωστόσο, με το βαθμό που πήραν στην γερμανική πρωτεύουσα κατάφεραν να αποσπαστούν προσωρινά από την επικίνδυνη τριάδα (η Μάιντς παίζει υποδέχεται την Κυριακή την Γκλάντμπαχ).