Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA Χέρμπερτ Χούμπελ είχε προειδοποιήσει στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει επί ελληνικού εδάφους πριν από λίγες μέρες πως η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο απροχώρητο. «Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με όπλα» είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά. Είχε επίσης κάνει λόγο για Grexit αν δεν υπάρξουν οι προβλεπόμενες ποινές, αλλά φαίνεται πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος δεν είχε καταλάβει ή δεν ήθελε να καταλάβει τις συγκεκριμένες θέσεις της FIFA.

Το σίγουρο είναι ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος κατάλαβε πολύ καλά την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται το ποδόσφαιρο μας αλλά και ο ίδιος, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αυστρία με τον Χέρμπερτ Χούμπελ. Ηταν μια συνάντηση στην οποία ο αξιωματούχος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας εξέφρασε εκ νέου την έντονη δυσαρέσκεια της FIFA για τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό της έντονης αυτής δυσαρέσκειας ότι ο Χούμπελ έβαλε και πάλι στο τραπέζι το ενδεχόμενο Grexit και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η παγκόσμια συνομοσπονδία αναζητά φόρμουλα για να τιμωρήσει τους ελληνικούς συλλόγους χωρίς να υπάρξει αποκλεισμός για την εθνική μας ομάδα. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις ελληνικές ομάδες λόγω των όσων έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας, με την ΕΠΟ να είναι παρατηρητής των θλιβερών γεγονότων στην Τούμπα στα ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ επισήμανε επίσης στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο τον προβληματικό τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τονίστηκε ότι ιθύνοντες της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι απογοητευμένοι από τις καθυστερήσεις στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης υποστήριξε μάλιστα πως δεν είναι δυνατόν να μην έχει βγει ακόμα απόφαση για ένα παιχνίδι που έγινε πριν από δύο εβδομάδες και πρόσθεσε πως η FIFA περιμένει να δει ποιες θα είναι οι ποινές που θα επιβληθούν. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για την παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, η οποία έχει προειδοποιήσει πως αν δεν υπάρξουν οι ποινές που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κώδικα, τότε θα προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στη συνάντηση. Και η αλήθεια είναι πως στα υψηλά κλιμάκια της παγκόσμιας συνομοσπονδίας έχουν καταλάβει πως η διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας δεν μπορεί να προσφέρει το παραμικρό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο Χούμπελ άσκησε δριμύτατη κριτική στον Βαγγέλη Γραμμένο, για τα όσα πρωτοφανή γίνονται το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτή η κριτική έγινε γιατί πολύ απλά η FIFA βλέπει την κατάσταση στην χώρα μας να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και τον πρόεδρο της ΕΠΟ να παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να κάνει το παραμικρό. Το πρόβλημα για τον Βαγγέλη Γραμμένο είναι πολύ μεγάλο και πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ή ότι δεν άκουσε, καθώς είναι πασιφανές ότι η υπομονή των ιθυνόντων της FIFA εξαντλήθηκε.