Ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση του Γιουσέϊν Μπολτ στις εγκαταστάσεις της Ντόρτμουντ. Στις εξέδρες βρέθηκαν περισσότερα από 1.000 άτομα και μεταξύ αυτών πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, που θέλησαν να παρακολουθήσουν τον Τζαμαϊκανό θρύλο των δρόμων ταχύτητας, στην πρώτη …σοβαρή ποδοσφαιρική του απόπειρα.

Αν και «ψαρωμένος», ο Μπολτ προσπάθησε να ενταχθεί στα παιχνίδια κατοχής μπάλας και στις ασκήσεις τακτικής, με τους παίκτες της Ντόρτμουντ, να φαίνονται πρόθυμοι να εξηγήσουν στον Τζαμαϊκανό δρομέα, τι πρέπει να κάνει για να ακολουθήσει το πρόγραμμα. Παρά την εντυπωσιακή του φυσική κατάσταση και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του στα σπριντ, ο Μπολτ φάνηκε λίγο κουρασμένος, καθώς η ποδοσφαιρική προπόνηση δεν έχει καμμία σχέση με όσα έκανε μέχρι πρότινος ο διάσημος αστέρας για να φθάσει στην κορυφή του κόσμου.

Μετά το τέλος του «εκπαιδευτικού διπλού», που έγινε στο μισό γήπεδο με τον Μπολτ να παίζει αριστερό εξτρέμ, οι παίκτες της Ντόρτμουντ εκτέλεσαν πέναλτι με τον Τζαμαϊκανό να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα» με αριστερό πλασέ στην απέναντι γωνία!