Δεν έχουν περάσει ούτε δέκα μήνες από την ημέρα που ο Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε την απόφαση να πει το «ναι» στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Από την ημέρα που συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα και πήρε στα χέρια του το τιμόνι του πιο ισχυρού ποδοσφαιρικού brand του 21ου αιώνα. Ο Τσινγκούρι είχε τις επιφυλάξεις του, μιας και ο συντελεστής δυσκολίας και διαχείρισης ήταν υψηλός. Ηδη όμως θα πρέπει να νιώθει δικαιωμένος και με λίγη τύχη θα πρέπει να ετοιμάζεται να μπει για πάντα στο βιβλίο των ηρώων της Μπάρτσα, κατακτώντας το τρεμπλ. Σήμερα η ομάδα του είναι έντεκα βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρωτάθλημα (εννέα αγωνιστικές πριν από το φινάλε), ενώ έχει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Επιπλέον, έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στη Σεβίλλη και βέβαια συνεχίζει τη διαδρομή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στους οκτώ μάλιστα της κορυφαίας διοργάνωσης βρίσκει απέναντι τη Ρόμα του Κώστα Μανωλά σε ένα ζευγάρι προημιτελικών που με έναν τρόπο έχει και κάτι από… Ολυμπιακό! To τρεμπλ δεν είναι κάτι άγνωστο για τους Καταλανούς. Το έκαναν το 2008-09 με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο τους και ίσως στην καλύτερη αγωνιστική εκδοχή της ιστορίας τους, και βέβαια το επανέλαβαν την περίοδο 2014-15 με τον Λουίς Ενρίκε. Αν τα καταφέρει ο Βαλβέρδε μπαίνει και εκείνος σε αυτή την ελιτίστικη παρέα προπονητών και αφήνει ανεξίτηλο σημάδι στη Βαρκελώνη. Και όλα αυτά με την πρώτη του σεζόν, ως προπονητής, στο Καμπ Νου. Μακάρι να του πάνε όλα καλά. Γιατί το αξίζει, και γιατί ενώ έφτασε στην κορυφή του κόσμου, ποτέ δεν ξέχασε την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Τρομερή σεζόν από τον Αμρ Ουάρντα (φωτογραφία) και απολύτως φυσιολογικό ο ΠΑΟΚ να τον υπολογίζει στην πρώτη του γραμμή για την επόμενη σεζόν. Ο Αιγύπτιος όμως δεν πετάει ακριβώς τη… σκούφια του στην προοπτική επιστροφής του στη Θεσσαλονίκη. Εχει δεθεί με τον Ατρόμητο και τους Περιστεριώτες, νιώθει πως υπό τον Κάναντι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του. Και στον Δικέφαλο παίρνουν τα μέτρα τους. Ηδη του προτάθηκε νέο συμβόλαιο. Με χρονική επέκταση, αλλά κυρίως με υψηλότερες αποδοχές.

Α ΛΑ… ΧΟΥΛΤ

Το έχουμε αναφέρει ξανά στο «Delete» πριν από αρκετές εβδομάδες. Το λέμε και τώρα που έχει αρχίσει να κυκλοφορεί αυτή η ιστορία με διευθύνσεις και ονόματα. Η ΑΕΚ καλοβλέπει την περίπτωση του Ρόμπιν Λουντ (φωτογραφία) που μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Ξέρει ότι ο Φινλανδός και η σύζυγός του δεν θέλουν να φύγουν από την Αθήνα, ξέρει ότι οι Πράσινοι δύσκολα θα καταφέρουν να τον κρατήσουν. Βλέπουν και τον Χουλτ να είναι υπόδειγμα επαγγελματία και ήδη η υπόθεση… παίρνει τον δρόμο της. Για το καλοκαίρι, φυσικά!

ΕΚΠΛΗΞΗ…

Στις αρχές της εβδομάδας καταγράψαμε την «τάση» που θέλει επτά – οκτώ έλληνες ποδοσφαιριστές του εξωτερικού να φλερτάρουν έντονα με την ιδέα της επιστροφής στα πάτρια εδάφη το καλοκαίρι. Σημειώστε λοιπόν και κάτι ακόμη. Υπάρχει ένας ακόμη, το όνομα του οποίου –εάν και εφόσον –θα προκαλέσει πολύ μεγάλη έκπληξη. Και για το παρελθόν του, και για το παρόν του, αλλά κυρίως για το… μέλλον του! Διεθνής και… γκολτζής αν αυτό μπορεί να σας βοηθήσει. Μια υπόθεση που, αν τέλος πάντων ολοκληρωθεί, θα προκαλέσει μεγάλη και κυρίως… ευχάριστη συζήτηση!

Α…ΜΠΑ(ΜΠΑ)

Ζητά δύο εκατομμύρια ευρώ ως πριμ υπογραφής και άλλο ένα ως ετήσιες αποδοχές. Πολλά τα λεφτά για τον Τζόναθαν Μπάμπα (φωτογραφία) που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τη Σεντ Ετιέν και μεταξύ άλλων απασχόλησε τον Ιανουάριο και τον Ολυμπιακό. Ο 22χρονος γάλλος επιθετικός έχει τοποθετήσει τον πήχη πολύ ψηλά και μέχρι τώρα δεν έχει βρει αυτό που θέλει. Δεν κατάφερε να τον πείσει ούτε η Γουέστ Χαμ. Ο Μπάμπα λοιπόν αποφάσισε να κόψει τις συζητήσεις γενικώς ώς το καλοκαίρι. Και να περιμένει όσο χρειαστεί στη μεταγραφική περίοδο για να βρει αυτό που ψάχνει.

ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣ

Βασικός δεν είναι, αλλά βρήκε τον τρόπο να… ξεκολλήσει αγωνιστικά, ο Κώστας Μήτρογλου (φωτογραφία). Ο διεθνής φορ έφτασε τα οκτώ γκολ (20 συμμ.) με τη Μαρσέιγ και δείχνει πως ανεβάζει στροφές τώρα που αρχίζουν τα σπουδαία. Οι Μασσαλοί είναι στην τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ βρίσκονται και στους 8 του Γιουρόπα (αντιμετωπίζουν τη Λειψία). Αν συνεχίσει έτσι; Μπορεί η Μαρσέιγ να κάνει χρήση της υποχρεωτικής «οψιόν» αγοράς του. Αν όχι; Τότε θα δημιουργηθεί ένα παράξενο τρίγωνο. Με Μαρσέιγ – Μπενφίκα και… Κίνα!