Την ξεκάθαρη –και από άλλα πρότζεκτ –θέση της κυβέρνησης να ξεφορτωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον βραχνά των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων θέλει να Εκμεταλλευτεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να προχωρήσει το σχέδιο «Αthens Alive» με γνώμονα το ΟΑΚΑ.

Φεύγοντας την περασμένη Παρασκευή από τη συνάντηση (μιάμισης ώρας) με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μπάσκετ δεν έκρυβε την ικανοποίησή του, αφού βρήκε κάτι παραπάνω από θετική ανταπόκριση. Γι’ αυτό άλλωστε έκανε και το ταξίδι στο Λονδίνο, ώστε να ενημερώσει και το γκρουπ των επενδυτών. Συνάντησε τους «συμπαίκτες» του, ενώ εντός της ημέρας θα υπάρξει και δεύτερη επαφή καθόσον δεν γίνεται όλα τα θέματα (νομικής φύσεως και όχι μόνον) να ολοκληρώνονται τόσο σύντομα.

Ζητούν εγγυήσεις

Πάντως, αυτό που βγαίνει μετά τη συνάντηση του Λονδίνου, είναι πως οι επενδυτές για να μπουν στην ΠΑΕ θέλουν να έχουν διασφαλίσει ότι το όλο πρότζετ για το «πράσινο» ΟΑΚΑ θα προχωρήσει. Αρα, οι διαδικασίες απαιτείται να τρέξουν.

Η καλή πρόθεση της κυβέρνησης να τελειώσει θετικά αυτό το deal φαίνεται και από το γεγονός ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ετοιμάζει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο προκειμένου να συζητήσουν το θέμα, καθώς η ΕΟΕ έχει δικαιοδοσία στο ΟΑΚΑ και όπως είχε πει πρόσφατα ο πρόεδρός της: «Δεν μπορεί ελαφρά τη καρδία να αφήσουμε τους αθλητές στον δρόμο».

Πάντως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φαίνεται να έχει εισπράξει σε πρώτη φάση θετική αύρα από του Μαξίμου για αυτό το επενδυτικό πλάνο, που χρειάζεται χρόνο.

Αναβολές- ανάσα

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει πολύ χρόνο και τρέχει να προλάβει προθεσμίες, με κυριότερη αυτή του φακέλου αδειοδότησης, που πρέπει να τον καταθέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου, αν και φαίνεται ότι θα δοθεί κάποια παράταση.

Χθες πάντως η πράσινη ΠΑΕ πήρε οξυγόνο από τις (νέες) αναβολές εκδίκασης των προσφυγών των Τελάντερ και Εσιέν.

Για μία ακόμα φορά η εκδίκαση της προσφυγής του πρώτου δεν έγινε καθώς η πλευρά τού Δανού συναίνεσε στο αίτημα του Τριφυλλιού για αναβολή.

Με τον τρόπο αυτόν ο Παναθηναϊκός κέρδισε και πάλι χρόνο προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση.

Ο πρώην παίκτης του έδειξε ξανά διάθεση να βάλει πλάτη κάνοντας πίσω, αφού πρώτα του είχε δοθεί ένα μικρό ποσό σε σχέση με τις συνολικές οφειλές.

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο Ράσμους Τελάντερ κρατάει τόσο φιλική σχέση προς την άλλοτε ομάδα του, αφού δεν θέλει να δημιουργήσει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα σε έναν σύλλογο με τον οποίο δέθηκε.

Η πράσινη ΠΑΕ, εξάλλου, πήρε αναβολή και για την περίπτωση του Μίκαελ Εσιέν.