Χρειάστηκε υπομονή δεκαπέντε ημερών για να γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης, να μην αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ, για τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ηταν μια μεταμεσονύκτια απόφαση – «έκτρωμα» από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αλλά ανάλογους χαρακτηρισμούς μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος και για το σκεπτικό που έγινε γνωστό χθες.

Είναι πασιφανές πως ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Σκουτέρης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και μέσα από ένα αδιανόητο «παιχνίδι λέξεων» αποφάσισε να μην αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Κι εδώ μπορεί να ισχυριστεί εύκολα κάποιος πως χάθηκε κάθε ίχνος λογικής για όσα είχε δει όλη η χώρα. Ο Δημήτρης Σκουτέρης αποδέχεται ότι υπαίτιος για τη μη διεξαγωγή του παιχνιδιού είναι ο ΠΑΟΚ. Αποδέχεται ότι υπήρξε τραυματισμός του προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία. Θεωρεί όμως ότι δεν πρέπει να αφαιρεθούν οι βαθμοί γιατί δεν υπήρξε διακοπή παιχνιδιού! Ο διαχωρισμός που έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής ήταν πραγματικά απίστευτος και στηρίχθηκε στη γραμματική διατύπωση του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα. Θεωρεί, λοιπόν, ο Δημήτρης Σκουτέρης πως δεν πρέπει να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον Δικέφαλο του Βορρά γιατί ο αγώνας δεν διεκόπη όπως «απαιτούσε» το σχετικό άρθρο, αλλά δεν άρχισε. Και όλα αυτά ενώ πρωτόδικα η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τιμωρηθεί (σωστά) με αφαίρεση τριών βαθμών. Προφανώς γιατί στην αρχική εκδίκαση της υπόθεσης δεν υπήρξαν τα «παιχνίδια» με τις λέξεις που προαναφέραμε. Προφανώς γιατί δεν έγινε καμιά προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Κι όμως, το σκεπτικό που είδε χθες το φως της δημοσιότητας ξεπερνά κάθε όριο λογικής.

Δύο μέτρα, δύο σταθμά

Αυτό ωστόσο που πρέπει να σημειωθεί για να φανεί και η απόλυτη αντίθεση αφορά μια παλαιτότερη απόφαση του Δημήτρη Σκουτέρη για παρόμοια υπόθεση. Ο λόγος για το ματς Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού πριν από δυόμισι χρόνια το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω της φωτοβολίδας-στιλό που είχε χτυπήσει τον Αλφρεντ Φινμπόγκασον περίπου μιάμιση ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του παιχνιδιού. Οι Πράσινοι είχαν χάσει το ματς στα χαρτιά, τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών, τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 190.000 ευρώ. Το Τριφύλλι είχε ασκήσει έφεση και πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων ήταν και τότε ο Δημήτρης Σκουτέρης. Ο ίδιος πρόεδρος, λοιπόν, είχε απορρίψει την έφεση των Πρασίνων καθώς είχε κάνει δεκτό το σκεπτικό της απόφασης Καποδίστρια θεωρώντας πως μη έναρξη του παιχνιδιού ισοδυναμεί με διακοπή. Τώρα όμως είχε διαφορετική άποψη και φυσικά η λογική πάει περίπατο.

– Αύριο Παρασκευή (23/3) πρόκειται να εκδικαστεί η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Προσφυγή έχουν κάνει και οι Πειραιώτες, η οποία επίσης θα αξιολογηθεί.