Χρειάστηκε να περάσουν δύο εβδομάδες για να γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, με το οποίο επέστρεψαν στον ΠΑΟΚ τους τρεις βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί, για τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Το σκεπτικό είναι ένα παιχνίδι με τις «λέξεις». Από την μία λοιπόν ο ΠΑΟΚ κρίνεται υπαίτιος για τη μη διεξαγωγή του ματς, λόγω φυσικά του τραυματισμού του προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρσία. Από την άλλη όμως έγινε ένας «διαχωρισμός», που αν μη τι άλλο προκαλεί τη φίλαθλη κοινή γνώμη. Τι λέει λοιπόν το σκεπτικό; Ότι το ματς δεν διακόπηκε, αλλά δεν άρχισε. Κι αυτό ήταν όπως αποδείχθηκε, το «πάτημα» για να μην τιμωρηθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης με αφαίρεση βαθμών.

O πρόεδρος της Επιτροπής κ Σκουτέρης, κράτησε επιλεκτικά το στοιχείο 1 στο άρθρο 15, παράγραφο 3 και τιμώρησε τον «Δικέφαλο» του βορρά μόνο με πρόστιμο επειδή θεώρησε ότι ο αγώνας δεν έγινε (!), παραδεχόμενος πάντως, τόσο την υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ για τη διακοπή του αγώνα, αλλά και τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία.

Στο στοιχείο 2, του συγκεκριμένου άρθρου γίνεται λόγος για αφαίρεση βαθμών και αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών σε περίπτωση διακοπής του αγώνα. Με αυτό ορθά ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί σε πρώτο βαθμό, αλλά η Επιτροπή Εφέσεων είχε διαφορετική άποψη και το αγνόησε, «παίζοντας» απλώς με τις λέξεις!

Στο σκεπτικό 29 σελίδων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων σημειώνει:«Από τη γραμματική διατύπωση της διατάξεως του άρθρου 15 πργ. 3 περ. ε’ του Π.Κ. συνάγεται με σαφήνεια ότι οι επιπρόσθετες (πέραν της χρηματικής ποινής) κυρώσεις επιβάλλονται μόνον σε περιπτώσεις που “υπάρξει οριστική διακοπή αγώνα”.

«Η ίδια η διάταξη του άρθρου 15 πργ. 3 περ. ε’ αντιμετωπίζει δύο περιπτώσεις: την “οριστική διακοπή του αγώνα” (εδ. β’) και την άλλη (εδ. α’), την οποία προσδιορίζει χρονικά σε σχέση με τον αγώνα. Η άλλη αυτή περίπτωση του εδ. α’ δεν μπορεί να αφορά αγώνα που δεν άρχισε, αφού το μετά την έναρξη στάδιο καλύπτει το εδ. β’ με τον όρο ¨οριστική διακοπή του αγώνα».