Ζωντανός στο όνειρο της 4ης θέσης (που, όπως και πέρυσι, θέλει να την αρπάξει την τελευταία στιγμή!) έμεινε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προσφέροντας και θέαμα στους φίλους του σάρωσε στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα (91-71) και εκμεταλλεύτηκε το δώρο της Βαλένθια.

Οι αδιάφοροι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν της Ρεάλ Μαδρίτης (96-88) και στην 4η θέση πλέον ισοβαθμούν Παναθηναϊκός, Ρεάλ και Ζαλγκίρις η οποία επικράτησε άνετα της Αρμάνι (77-65), ενώ απόψε εάν περάσει η ομάδα του Χίμκι από την Τουρκία κόντρα στη χειρότερη ομάδα της Ευρωλίγκας (Εφές) θα έχουμε τετραπλή ισοβαθμία!

Αύριο έχει και το μεγάλο ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης – Ζαλγκίρις που θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το ποια ομάδα θα μείνει ζωντανή στο κυνήγι της τετράδας, με τον Παναθηναϊκό την ίδια ώρα να δοκιμάζεται στο Τελ Αβίβ όπου με νίκη επί της Μακάμπι θα έχει τεράστιο προβάδισμα.

Οι Πράσινοι δείχνουν ικανοί ακόμα και αν πέσουν με μειονέκτημα έδρας με τη Ρεάλ να την αποκλείσουν. Ιδιαίτερα με έναν απολαυστικό Νικ Καλάθη (17π., 10 ασ., 6 κλεψ., 5 ριμπ.) για μια ακόμα φορά!

«Δεν κοιτάω τα στατιστικά μου, απλά θέλω να βοηθάω την ομάδα μου» είπε πάντα με σεμνότητα ο Καλάθης, αλλά το ευχάριστο μήνυμα για τον Τσάβι Πασκουάλ είναι ότι η ομάδα του βρίσκει και πάλι ρυθμό στο πιο κρίσιμο σημείο, ενώ είχε το «ξύπνημα» του Σίνγκλεντον που περίμενε καιρό και την αγωνιστική άνοδο του Πέιν που βοήθησε και ως αντι-Γκίστ (όταν ο Αμερικανός χτύπησε λίγο στον αυχένα και αντικαταστάθηκε).

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσω επιστολής και DVD με φάσεις που έστειλε και σε διεθνή ΜΜΕ κατηγορεί την Ευρωλίγκα για ευνοϊκή μεταχείριση σε ομάδες, κυρίως σε Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 21 (4/4 δ., 4/5 τρ, 1/3 β., 4 ρ.), Ρίβερς 11 (1), Τζέιμς 9 (1 τρ., 5 ασ.), Πέιν 2 (9 ρ.), Παππάς 9, Γκιστ 3, Βουγιούκας 3, Λεκαβίτσιους 4, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 5 (1), Καλάθης 17 (7/8 δ., 3/4 β., 5 ρ., 10 ασ., 6 κλ., 4 λ.), Αντετοκούνμπο 5.

Ερυθρός Αστέρας: Κέσελ, Νταβίντοβατς 17 (3), Λάζιτς 3 (1), Ντόμπριτς 3, Φελντέιν 6, Γιάνκοβιτς 5, Ρότσεστι 7, Ομιτς 15 (6/8 δίπ., 7 ριμπ.), Λεσόρ 9, Ενις 1, Μπιέλτισα 5.

– Στο μεταξύ, ανήμερα τα γενέθλιά του (κλείνει σήμερα τα 51 χρόνια) ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα ήθελε να δει τους παίκτες του Ολυμπιακού απόψε (19.00 – Novasports 2) να του κάνουν δώρο μια μεγάλη νίκη στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ για να μείνουν στη δεύτερη θέση. Δύσκολο πάντως και μάλιστα με σημαντικές απώλειες λόγω πυρετών και τραυματισμών (Παπανικολάου, Μάντζαρης, Τολιόπουλος).

Μεγάλο ντέρμπι και στη Θεσσαλονίκη (18.30 – ΕΡΤ1), με τον Αρη να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο εξ αναβολής παιχνίδι της Basket League και τους γηπεδούχους να καίγονται για τη νίκη.