Κηλίδα στην ένδοξη ιστορία του Παναθηναϊκού αποτελεί η χθεσινή ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών για την οφειλή στον Γενς Βέμερ.

Λογικά θα επιστραφούν όταν οι Πράσινοι τα βρουν με την πλευρά του γερμανού παίκτη (πληρώνοντάς τον πάντως), όμως ακόμα και έτσι η σελίδα ντροπής θα μείνει θλιβερό ενθύμιο της χειρότερης περιόδου στην ιστορία του Τριφυλλιού.

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα πρέπει να βγει πλέον μπροστά και να βάλει το χέρι στην τσέπη για να τελειώσει το συγκεκριμένο θέμα εν τη γενέσει του.

Διότι μέχρι τώρα είχε τουλάχιστον τα στελέχη που έτρεχαν τα θέματα των προσφυγών χωρίς να σκάνε, αλλά μετά την αποψίλωση στα γραφεία της ΠΑΕ αυτό ήταν δύσκολο να συνεχιστεί.

Περιθώρια συμβιβασμού

Το μόνο θετικό από τη χθεσινή ημέρα είναι ο αστερίσκος του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ που ουσιαστικά δίνει παράταση χρόνου στον Παναθηναϊκό για εξωδικαστικό συμβιβασμό. Καθώς έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς του παίκτη για επιβολή ποινής στον Παναθηναϊκό αλλά απέρριψε το αίτημα για άμεση ενεργοποίησή της.

Ετσι για να ενεργοποιηθεί αυτό το -3 θα πρέπει ο Βέμερ να κάνει αίτηση για νέα δίκη, η ΕΠΟ να την ορίσει, να βγάλει απόφαση και από την ημέρα που αυτή θα εκδοθεί ο Παναθηναϊκός θα έχει τρεις εργάσιμες για να πληρώσει προκειμένου να πάρει πίσω τους βαθμούς.

Και ακόμα και σήμερα ο νομικός εκπρόσωπος του παίκτη να κάνει αίτηση για να οριστεί νέα δικάσιμος, η ΕΠΟ θα αποφασίσει το διάστημα που θα δώσει στους Πράσινους να εξοφλήσουν. Οι οποίοι από χθες έχουν και άλλο πονοκέφαλο καθώς δικαιώθηκε μερικώς η προσφυγή που είχε καταθέσει ο Γιώργος Κουτρουμπής κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στον διεθνή αμυντικό επιδικάστηκαν από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ 292.144 ευρώ από τα συνολικά 475.000 που διεκδικούσε, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα απαγόρευσης μεταγραφών που είχε συμπεριλάβει στην αίτησή του.

Πλέον, βάσει των κανονισμών, δίνεται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στον ποδοσφαιριστή και στην ομάδα προκειμένου να καταλήξουν σε συμβιβασμό για την εξόφληση του ποσού. Εφόσον δεν συμφωνήσουν, τότε η υπόθεση θα επανέρθει στην Επιτροπή Αδειοδότησης που θα ορίσει διακανονισμό για την αποπληρωμή των οφειλομένων στον παίκτη.

Το καλό για τους Πράσινους είναι ότι η οφειλή προς τον Κουτρουμπή δεν επηρεάζει τον φάκελο που θα καταθέσουν στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ διότι έχει τελεσιδικήσει μετά την 31/12/2017, που είναι το όριο για τη φετινή διαδικασία.