Επεισοδιακή ήταν και αυτή η αγωνιστική στη Γερμανία. Συγκρούσεις οπαδών με την αστυνομία σημειώθηκαν τόσο μετά τη συνάντηση του Αμβούργου με τη Χέρτα, όσο και την παραμονή του αγώνα της Κολωνίας με τη Λεβερκούζεν. Στα αξιοσημείωτα της 27ης αγωνιστικής και η πρώτη ήττα της Μπάγερν ύστερα από 13 παιχνίδια. Η Λειψία με πρωταγωνιστή τον Κεϊτά (γκολ και ασίστ) νίκησε με ανατροπή 2-1 και διεκδικεί θέση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η νέα ήττα του Αμβούργου, αυτή τη φορά εντός έδρας από τη Χέρτα (2-0), εξαγρίωσε τους οπαδούς οι οποίοι πρώτα συνεπλάκησαν μεταξύ τους στις εξέδρες και στη συνέχεια συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το γήπεδο, ενώ σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο τραυματίστηκαν εννέα άτομα.

Το Αμβούργο συμπλήρωσε 14 ματς χωρίς νίκη (τελευταία, στις 26/11 κόντρα στη Χόφενχαϊμ) και είναι πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μετά το χθεσινό 2-0 της Κολωνίας επί της Λεβερκούζεν. Ετσι, πολύ δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Παράλληλα, με τιμωρία κινδυνεύει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του νέου προπονητή Κρίστιαν Τιτζ, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε κόντρα στη Χέρτα: «Δεν μου είπε τίποτα, ούτε καν μου μίλησε για να μου εξηγήσει γιατί δεν θα παίξω. Εκτός ομάδας έμειναν και άλλοι έμπειροι παίκτες. Η ομάδα τούς χρειαζόταν και αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστή διαχείριση».

Συγκρούσεις και συλλήψεις

Κολωνία και Λεβερκούζεν απέχουν μόλις 24 χλμ. και τα επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων άρχισαν από την παραμονή του αγώνα. Οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν πρώτα έξω από ένα ρεστοράν και στη συνέχεια σε ένα μπαρ. Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 12 συλλήψεις και τραυματίστηκε ένα άτομο. Αλλα αποτελέσματα: Ντόρτμουντ – Αννόβερο 1-0, Φράιμπουργκ – Στουτγάρδη 1-2, Γκλάντμπαχ – Χόφενχαϊμ 3-3, Αϊντραχτ – Μάιντς 3-0, Αουγκσμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης 1-3, Βόλφσμπουργκ – Σάλκε 0-1. Βαθμολογία: Μπάγερν 66, Σάλκε 49, Ντόρτμουντ 48, Αϊντραχτ 45, Λεβερκούζεν 44, Λειψία 43.