Πανιώνιος από τα παλιά στη Νέα Σμύρνη με τη νίκη του επί της κυπελλούχου ΑΕΚ (71-69) να κλέβει την παράσταση.

Ο Ιστορικός αναπνέει ακόμα πιο δυνατά στην Α1, με την αύρα της εμφάνισης που αφήνει μεγάλη αισιοδοξία για τη συνέχεια, με τον κόσμο και πάλι (όπως τις παλιές καλές μέρες) στο πόδι.

Οι Κυανέρυθροι μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία (7 αγωνιστικές πριν το φινάλε) απέχοντας μόλις μία νίκη από τη σωτηρία κυνηγώντας κυρίως τον Κόροιβο και τον Αρη.

Ολα είναι θέμα επιλογών και ο πρόεδρος Σταύρος Αλευρογιάννης δεν δίστασε να βάλει στο χέρι στην τσέπη –όταν η ομάδα μάλιστα ήταν στην τελευταία θέση –και να κάνει μεταγραφές υπέρβασης στην τωρινή κατάσταση του συλλόγου (Κάμινγκς και Μπράζελτον) οι οποίες άρχισαν να αποδίδουν αμέσως. Ο Μαρκίθ Κάμινγκς στην πρώτη του συμμετοχή ήταν καθοριστικός (με 14π. και 6 ριμπ.) ενώ ο Τάιρον Μπράζελτον που έχει προλάβει να δώσει και κάποια παιχνίδια παραπάνω ήταν ο ηγέτης των γηπεδούχων.

Δεν είναι μόνο οι 24π. (5/8 διπ., 3/6 τρ., 5/9 β., 5 ριμπ.) αλλά το γεγονός ότι όταν η ΑΕΚ κάλυψε το -14 (53-39 στο 27′) και έφτασε σε απόσταση βολής (57-55 στο 35′ και 63-60 λίγο αργότερα) ο Μπράζελτον πέτυχε δύο τρίποντα και καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι (69-60 στο 39′) ενώ συνολικά σημείωσε τους 9 από τους 10 τελευταίους πόντους της ομάδας του!

«Μου αρέσει να κερδίσω και ιδιαίτερα τέτοια παιχνίδια που είναι τελικοί χωρίς αύριο» αποφάνθηκε ο πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου την ώρα που ο προπονητής του Βαγγέλης Ζιάγκος υπενθύμιζε: «Εχουμε ακόμα μεγάλη ανηφόρα να ανέβουμε. Σαφώς είναι μία πολύ σημαντική νίκη, αλλά όπως όλες δίνει μόνο δυο βαθμούς. Πρέπει να διαχειριστούμε το συναίσθημά μας, να κατεβάσουμε τους τόνους και να συνεχίσουμε. Η νίκη έχει να κάνει με την προσήλωση και την συγκέντρωση των παιδιών. Βάλαμε μεγάλα σουτ, αλλά πρέπει να επικεντρωθώ στο πάθος που είχαν οι παίκτες μου» τόνισε ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης, με τον αρχηγό Βαγγέλη Σακελλαρίου να προσθέτει: «Με τέτοιο κόσμο πώς να χάσεις. Εχουμε υποσχεθεί από την αρχή ότι θα κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία και αυτό θα κάνουμε».

Η ΑΕΚ είχε κάποια παράπονα από τη διαιτησία, αλλά επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση για μια ακόμα φορά είχε πολύ κακή εικόνα δείχνοντας ότι στα παιχνίδια που δεν είναι το φαβορί μπαίνει στο 101% της συγκέντρωσης ενώ σε αυτά που πρέπει να νικήσει πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.

n Λαύριο και Προμηθέας συνεχίζουν την τρελή κούρσα τους στην Α1 και προς την πρώτη τετράδα!

Οι Λαυριώτες με 18π. του Μουρ επικράτησαν γηπεδούχοι του Κόροιβου 80-69, ενώ ο Προμηθέας Πάτρας με επιμέρους σκορ 21-3 στο φινάλε (έχανε με 67-68) επικράτησε 88-71 των Τρικάλων με 29 πόντους του Σαλούστρου.

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ λύγισε την αντίσταση του Ρεθύμνου (80-72) με κορυφαίο τον Γκος (18π.).