Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Λευτέρη Πετρούνια, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, στο Μπακού.

«Πάντα στην κορυφή, πάντα δυνατός. Είμαστε περήφανοι για σένα. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει το τηλεγράφημα.

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Τίποτε λιγότερο δεν περιμέναμε από τον κορυφαίο, χρυσό πρωταθλητή μας Λευτέρη Πετρούνια από την κατάκτηση της πρώτης θέσης του βάθρου στο παγκόσμιο κύπελλο στο Μπακού! Επέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι κορυφαίος στο είδος του και αήττητος!».

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άννα Καραμανλή στη δήλωση της αναφέρει:«Ο Λευτέρης Πετρούνιας με μία ακόμη επιβλητική εμφάνιση, αντάξια της κλάσης του, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αθλήματος των κρίκων».

«O χρυσός μας πρωταθλητής, με τη νέα του επιτυχία, υπενθύμισε ότι υπάρχει κι αυτό το πρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού. Ο αθλητισμός που προβάλλει τη σκληρή δουλειά και τη δίψα για διάκριση, αποτελώντας πηγή έμπνευσης αισιοδοξίας για όλους τους Έλληνες. Για άλλη μια φορά, συγχαρητήρια στον κορυφαίο μας αθλητή. Η Ελλάδα τον καμαρώνει» αναφέρει η κα Καραμανλή.