Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το μεσημέρι του Σαββάτου τον Πανιώνιο σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Καραϊσκάκη, κεκλεισμένων των θυρών, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να επικρατεί με 1-0. Ο τεχνικός των πειραιωτών, Όσκαρ Γκαρθία έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής (ειδικά το τελευταίο διάστημα), κάνοντας μάλιστα πολλές δοκιμές.

Ειδικά για δύο παίκτες τον Ιγκόρ και τον Ίβουσιτς το ματς είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς πήραν έστω και σε φιλικό, τις πρώτες τους ευκαιρίες στην ομάδα του Πειραιά. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο προπονητής των πρωταθλητών, Όσκαρ Γκαρθία είχε ζητήσει να γίνει το φιλικό. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε πρωτάθλημα λόγω της διακοπής, ο Γκαρθία ήθελε να δώσουν οι ερυθρόλευκοι φιλικό, ώστε να μη μείνουν χωρίς αγωνιστικό ρυθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το γκολ του Πανιωνίου πέτυχε ο Μασούρας στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από ασθενή απόκρουση του Ίβουσιτς. Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να ανοίξει το σκορ ενώ είχε και μια πολύ καλή φάση με τον Μάριν για να ισοφαρίσει. Το ζητούμενο βέβαια για τους προπονητές σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά να τσεκάρουν συγκεκριμένα πράγματα κι αυτό ακριβώς ήθελε να δει και ο Γκαρθία.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν χρησιμοποίησε στο φιλικό τους Φορτούνη, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ, Προτό, Μποτία, Κούτρη και Ταχτσίδη, δηλαδή πολλούς βασικούς παίκτες της ομάδας του.

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Σίλβα, Χατζισαφί, Σισέ, Νικολάου, Ζιλέ, Μάρτινς, Οτζίτζα, Ανδρούτσος, Σεμπά, Τζούρτζεβιτς. Αγωνίστηκαν και οι: Ίβουσιτς, Ελαμπντελαουί, Πάρντο, Μάριν, Βέργος, Ρομαό.

Πανιώνιος: Μπαντής, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Πινιώτης, Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου, Σαββίδης, Μασούρας. Αγωνίστηκαν και οι: Βουκελάτος, Μακρύλλος, Γκιοατά, Αστράς, Οικονομίδης, Νόβακ.