Με το πρωτάθλημα της Super League να έχει ανασταλεί μέχρι νεωτέρας, ΑΕΚ και Λαμία διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, κεκλεισμένων των θυρών. Οι δύο προπονητές, Μανόλο Χιμένεθ και Μπάμπης Τεννές, χρησιμοποίησαν δυο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο αλλά σίγουρα αυτός που έμεινε ικανοποιημένος ήταν ο Ισπανός τεχνικός της «Ένωσης».

Η ΑΕΚ επικράτησε με 5-0 της Λαμίας με τους γηπεδούχους να δείχνουν αρκετά ορεξάτοι. Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς μόλις στο 1ο λεπτό άνοιξε το σκορ με μονοκόμματο αριστερό σουτ μετά από σέντρα του Μασούντ και προσωρινή απομάκρυνση της άμυνας της Λαμίας. Το 2-0 ήρθε στο ημίωρο με πλασέ του Γιώργου Γιακουμάκη, έπειτα από κάθετη πάσα του Τάσου Μπακασέτα, με τον πρώην φορ του Πλατανιά να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο της ομάδας του στο 44′, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Αϊντάρεβιτς. Ένα σουτ του Παντελιάδη στο 28′ και μια κεφαλιά του Μπούτνικ στο 40′, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι φιλοξενούμενοι.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Χιμένεθ πραγματοποίησε 10 αλλαγές ενώ ο Τεννές άλλαξε όλη την ενδεκάδα της Λαμίας και αυτό είχε ως συνέπεια να πέσει ο ρυθμός. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν και χάθηκαν εκατέρωθεν, αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 89ο λεπτό για να κάνει το 4-0 ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα, ο Δημήτρης Μεληκιώτης έκλεψε την μπάλα και με λόμπα την πέρασε πάνω από τον Πασχάλη Μελίσσα για το τελικό 5-0.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):

Στο πρώτο ημίχρονο: Τσιντώτας, Γκάλο, Γιαννούτσος, Βράνιες, Χουλτ, Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Κλωναρίδης, Μασούντ, Μπακασέτας, Γιακουμάκης

Στο δεύτερο ημίχρονο: Μπάρκας, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Γαλανόπουλος, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Λόπες, Κλωναρίδης (65′ Μεληκιώτης), Λιβάγια.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές):

Στο πρώτο ημίχρονο: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Σελίμ, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος, Ακόστα, Μπούντνικ, Πίτι, Βάντερσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο: Πίτκας, Κουτρομάνος, Κουκόλης, Αντρονικ, Πριντέτα, Καραγιάννης, Λινάρδος, Παπαργυρίου, Φράγκος, Μπουλούλης, Άστσεριτς,