Η Κυριακή είναι συνδεδεμένη με το ποδόσφαιρο. Κι αυτοί που είχαν συνηθίσει να περνούν τα κυριακάτικα απογεύματά τους στην εξέδρα, παραμένουν πιστοί σε αυτό το ραντεβού. Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί για τους γνωστούς λόγους και να μην πηγαίνει στο γήπεδο, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που θα αισθανθούν πως κάτι τους λείπει μετά την απόφαση της κυβέρνησης για απ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Τι κάνουμε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο; Οι φανατικοί φίλοι του ποδοσφαίρου έχουν εναλλακτικές λύσεις, οι υπόλοιποι μπορούν να αναζητήσουν ενδιαφέροντα παιχνίδια σε άλλα αθλήματα.

Το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ συνεχίζεται και μάλιστα με δύο δυνατά παιχνίδια.

Σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο της Καλλιθέας (15.00) η τοπική ομάδα που δίνει μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία υποδέχεται τον εξαιρετικό ΟΦΗ, που διεκδικεί την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έχει οκτώ συνεχόμενες νίκες, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και όσοι επιλέξουν να πάνε στην Καλλιθέα μπορεί να απολαύσουν ένα καλό παιχνίδι.

Αύριο την ίδια ώρα, στην Πάτρα, η Παναχαϊκή υποδέχεται τον Αρη στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι είναι στην τρίτη θέση και με νίκη θα παραμείνουν στο κόλπο της ανόδου. Αντίθετα, ο πρωτοπόρος Αρης με ένα θετικό αποτέλεσμα σε μία δύσκολη έδρα θα βρεθεί ακόμα πιο κοντά στον στόχο του.

Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο του Ρέντη (16.00), ο ιστορικός Ατρόμητος Πειραιά φιλοξενεί την Αμφιάλη σε αγώνα για τον 1ο όμιλο στην Α’ ΕΠΣΑ. Αύριο την ίδια ώρα στη Δραπετσώνα, ο τοπικός Αθλητικός Σύλλογος υποδέχεται την ΑΕ Μοσχάτου. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Ατρόμητος είναι στην πρώτη θέση με 62 βαθμούς και ακολουθεί η ΑΕ Μοσχάτου με 60.

Ενα σημαντικό ραντεβού έχουν αύριο στο γήπεδο του Βύρωνα (Εργάνη) ο Αθηναϊκός και η Δόξα Βύρωνα, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου της Α’ ΕΠΣΑ. Ενα τοπικό ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους το οποίο μπορεί να προσελκύσει αρκετούς φίλους του ποδοσφαίρου. Ο Αθηναϊκός είναι 10ος με 22 βαθμούς και η Δόξα 13η με 20 βαθμούς.

Τα άλλα σπορ

Και επειδή σίγουρα θα βρεθούν κι αυτοί που δεν θέλουν να δουν ποδόσφαιρο, έχουμε προτάσεις και για άλλα αθλήματα.

Αρχίζουμε με χάντμπολ, καθώς στη Μίκρα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει τη δεύτερη θέση. Δύο από τις πλέον δυνατές ομάδες της Χάντμπολ Πρέμιερ, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται συναρπαστικό και το πιθανότερο είναι να κριθεί στις λεπτομέρειες. Στο ματς του α’ γύρου είχε νικήσει η ΑΕΚ με 26-23.

Συνέχεια με μπάσκετ. Αύριο στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος υποδέχεται την ΑΕΚ (17.00). Μπορεί οι γηπεδούχοι να μη θυμίζουν την ομάδα του παρελθόντος και η ΑΕΚ να έχει επιστρέψει στις επιτυχίες, όμως δεν παύει να είναι μία συνάντηση που μπορεί να τραβήξει την προσοχή των φίλων του μπάσκετ.

Συνεχίζουμε με βόλεϊ. Επίσης αύριο και την ίδια ώρα, στο γήπεδο του Πανελληνίου, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ισχυρό και φέτος Φοίνικα Σύρου. Οι Πράσινοι εμφανίζονται αισθητά βελτιωμένοι στα τελευταία παιχνίδια, ο Φοίνικας είναι στην τρίτη θέση, ευκαιρία για καλό βόλεϊ.