Ασύλληπτα τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα και οριστική πλέον η ρήξη στη σχέση του Ιβάν Σαββίδη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Μια εξέλιξη που καλά ενημερωμένοι άνθρωποι της αγοράς τη μεταφράζουν και με τρόπο διαφορετικό. Ου μην αλλά και μεταγραφικό. Τι ίσχυε την τελευταία διετία, όσο οι δύο άντρες ήταν «κοντά» κρατώντας το λάβαρο της εξυγίανσης; Μια άτυπη συμφωνία ώστε ο ΠΑΟΚ να μην εμπλέκεται σε μεταγραφικές υποθέσεις της ΑΕΙ (μεταγραφικούς στόχους, ανανεώσεις συμβολαίων κ.λπ.) και το ανάποδο, αν και είναι αλήθεια ότι ουσιαστικά ο Δικέφαλος του Βορρά είναι εκείνος με τη μεγάλη αγοραστική δύναμη. Θυμίζουμε λοιπόν ότι ειδικά η ΑΕΚ, με θέα στο καλοκαίρι, έχει να κουβεντιάσει με τη… μισή ομάδα της για ανανεώσεις συμβολαίων. Ποδοσφαιριστές που θέλει να κρατήσει, αλλά που ακόμη δεν το έχει καταφέρει. Κρατήστε την αυτή τη λεπτομέρεια, διότι είναι πολύ πιθανό σε μερικούς μήνες να τη βρούμε μπροστά μας. Ειδικά σε μια συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε πειρασμό από τον χειμώνα, κάνοντας τα πλάνα του για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στις σχέσεις των δύο ομάδων μετά το γκολ του Βαρέλα –και ας έχει ξεκινήσει ήδη μια προσπάθεια ώστε να πέσουν οι τόνοι. Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο η ΑΕΚ πήρε από τον πρώην σύμμαχο Παναθηναϊκό τον Χουλτ και ότι ο ΠΑΟΚ συμφώνησε μαζί τους για τους Μολέντο και Κουρμπέλη, παρότι και οι δύο ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν την προοπτική της Θεσσαλονίκης! Υπάρχει λοιπόν και… δεδικασμένο!

Μένει Κίεβο ο Χατσερίντι

Πληροφορία από το μακρινό Κίεβο. Ο Γιεβχέν Χατσερίντι (φωτογραφία) συμφώνησε προφορικά με την Ντιναμό στη νέα βελτιωμένη πρόταση που του κατατέθηκε πριν από μερικές ημέρες. Είναι έτοιμος λοιπόν να παραμείνει στο Κίεβο για άλλα τρία χρόνια, κάνοντας πράξη και την επιθυμία της συζύγου του που ήταν αρνητική στην προοπτική της καλοκαιρινής μετακόμισης. Και ο ΠΑΟΚ που έχει στα χέρια του ένα, τρόπον τινά, προσύμφωνο με τον διεθνή στόπερ; Μάλλον θα μείνει με αυτό καθώς τέτοια έγγραφα δεν έχουν καμία αξία για την UEFA.

Σεντ Ετιέν για Μποτία

Ελεύθερος το καλοκαίρι και ο Αλμπέρτο Μποτία (φωτογραφία), ο οποίος φέρεται πως ήδη μπήκε στο σημάδι ενός κλαμπ που και πέρυσι έκανε τα μεταγραφικά ψώνια του στην Ελλάδα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού απασχολεί σοβαρά τη Σεντ Ετιέν, την πρώην ομάδα του Οσκαρ Γκαρσία. Το συγκρότημα έχει στις τάξεις του τον νεαρό Αλέξανδρο Κατράνη, τον οποίο και απέκτησε τον περασμένο Αύγουστο από τον Ατρόμητο.

Τρία εκατ. η Ξάνθη

Γαλλικό ενδιαφέρον και για άλλον ποδοσφαιριστή της Σούπερ Λίγκας. Συγκεκριμένα για τον νεαρό Δημήτρη Μελιόπουλο (φωτογραφία) της Ξάνθης –για τον οποίο τον Νοέμβριο είχε γίνει λόγος για προφορική συμφωνία με τον ΠΑΟΚ. Η Ρεν έχει έρθει στην Ελλάδα δυο-τρεις φορές προκειμένου να παρακολουθήσει τον 18χρονο που σε λίγες ημέρες (22/3) έχει τα γενέθλιά του. Εκαναν και μια πρώτη κρούση μέσω ατζέντηδων οι Γάλλοι για να πληροφορηθούν τις απαιτήσεις της Ξάνθης και μάλλον δεν χάρηκαν για αυτό που άκουσαν. Ποιος είναι ο… σωστός αριθμός; Τρία εκατομμύρια ευρώ!

Ατυχία

Σε μεγάλο μεταγραφικό deal ελπίζει και ο Αστέρας Τρίπολης, έχοντας στο ρόστερ του τον Δημήτρη Δουβίκα (φωτογραφία). Ο νεαρός επιθετικός είναι στο στόχαστρο ουκ ολίγων ομάδων από το πρώτο μισό της σεζόν. Και ενώ οι Αρκάδες, κολακευμένοι από το ενδιαφέρον, είχαν ανεβάσει την τιμή στα 2 εκατ. ευρώ (ή στο 1,5 εκατ. ευρώ με μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης), ξαφνικά ο 19χρονος άρχισε να μην παίζει. Ενας τραυματισμός τον πήγε πολύ πίσω, σε σημείο που να μην έχει αγωνιστεί βασικός στο πρωτάθλημα έναν ολόκληρο γύρο. Από το Αστέρας – Παναθηναϊκός της 4ης Νοεμβρίου. Αναπόφευκτο λοιπόν το… limit down.

Ατυχία ΙΙ

Ολα στραβά και ανάποδα και για τον Χρήστο Αραβίδη (φωτογραφία), ο οποίος παραμένει χωρίς ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι. Ο διεθνής φορ ήταν μέχρι πριν από μερικές ημέρες έτοιμος να υπογράψει σε σύλλογο της Ασίας, τον οποίο περιμένει από τον Ιανουάριο (εξού και το γεγονός ότι είπε «όχι» στις προτάσεις που είχε από την Ελλάδα). Είχε συμφωνήσει λοιπόν, αλλά πού να φανταζόταν ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του η συγκεκριμένη ομάδα θα απέλυε τον προπονητή, με αποτέλεσμα φυσικά να αλλάξουν και όλα όσα σχετίζονταν με την «ενίσχυση». Και όμως αυτό έγινε. Μια πράξη επιβεβαίωσης ότι «δεν τον θέλει» με τίποτα.