Τέσσερις και απόψε, τουτέστιν πέντε αγώνες που απομένουν για να πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου και είναι όλοι τους (σαν) τελικοί για τον Παναθηναϊκό!

Την πραγματικότητα αυτή ομολόγησε και ο Τσάβι Πασκουάλ καθ’ οδόν προς τη Μάλαγα, όπου απόψε στις 22.00 ο Παναθηναϊκός (14-11) δοκιμάζεται κόντρα στην Ουνικάχα (10-15) με στόχο να ξορκίσει τους δαίμονες οι οποίοι τον κατατρύχουν όταν ξεμακραίνει από το… FIR Aθηνών και περιχώρων!

«Εχουμε μπροστά μας πέντε τελικούς και πρέπει να νικήσουμε και στους πέντε» τόνισε ο καταλανός προπονητής, που γνωρίζει ότι οι Πράσινοι καλούνται να πετύχουν μέσα σε ένα εικοσαήμερο ό,τι (δεν) κατάφεραν σε έξι μήνες!

Μέχρι στιγμής, σε δώδεκα εξόδους από το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει τρεις νίκες (Πειραιάς, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι) και από σήμερα μέχρι τις 6 Απριλίου καλείται να αλώσει διαδοχικά Μάλαγα, Τελ Αβίβ και Μιλάνο, χώρια τα δύο εντός έδρας ματς με τον Ερυθρό Αστέρα και τη Βαλένθια.

«Το ζητούμενο είναι να παίξουμε όπως στο σπίτι μας. Να βγάζουμε την ίδια ενέργεια, να είμαστε εξίσου επιθετικοί και αποφασισμένοι» έδωσε το σύνθημα και συνάμα τη συνταγή της αντεπίθεσης ο Κέι Σι Ρίβερς.

Απόντων του Νίκου Παππά και του Ματ Λοτζέσκι και με τη συμμετοχή του Τζέιμς Γκιστ υπό αίρεσιν, ο Παναθηναϊκός σημαδεύει το πρώτο «διπλό» έπειτα από τρεις μήνες και πέντε διαδοχικές εκτός έδρας ήττες, αλλά και την επιστροφή στην… κανονικότητα ύστερα από τις τρεις σερί αποτυχίες του (Χίμκι, Ολυμπιακός, Ρεάλ).

Οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης έχουν τη μερίδα του λέοντος με 17 νίκες σε 23 αγώνες κόντρα στην ομόχρωμή τους Ουνικάχα, η οποία βρίσκεται στο Νο 1 μεταξύ όλων των ομάδων της Ευρωλίγκας στα επιθετικά ριμπάουντ (12,5) και συν τοις άλλοις προέρχεται από ένα διπλό κρεσέντο στον τελευταίο αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος κόντρα στην Τζιπούζκοα του Σαν Σεμπαστιάν: 114-88 με 20/32 τρίποντα!