Νέος κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τον Παναθηναϊκό, αφού οι υποθέσεις

των Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν εκδικάστηκαν κανονικά την Τρίτη, παρά το

αίτημα αναβολής που ζήτησαν οι Πράσινοι. Οι αποφάσεις αναμένονται τις

επόμενες ημέρες με το Τριφύλλι να αναζητά περίπου 450.000 ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε νέα αναβολή στην υπόθεση λόγω των οικονομικών δυσκολιών αλλά και των όσων συμβαίνουν και οδήγησαν στην διακοπή του πρωταθλήματος.

Η δικηγόρος των τριών ποδοσφαιριστών, Άσπα Σουλούκου, ανέφερε ότι Παναθηναϊκός και Λέτο έχουν προβεί σε πέντε διακανονισμούς για οφειλές που χρονολογούνται από το 2013, στην περίπτωση του Εσιέν έχει διακανονιστεί δύο φορές η υπόθεση από το 2015, ενώ για τον Τοτσέ τόνισε ότι υπάρχουν χρωστούμενα από το 2011.

Η εκπρόσωπος των τριών ποδοσφαιριστών τόνισε ότι εξαντλείται η υπομονή της ιδίας και των ποδοσφαιριστών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πως θα δείξουμε καλή προαίρεση; Δεν έχουν καμία σχέση όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις συγκεκριμένες υποθέσεις», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Αν δοθεί και σήμερα αναβολή θα ματαιωθούν οι απαιτήσεις μας γιατί ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μην πάρει άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Βασίλης Κωνσταντίνου προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο Παναθηναϊκός ζητά αναβολή λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο πρωτάθλημα.

«Τα πράγματα είναι σοβαρά γιατί καμία ομάδα δεν γνωρίζει το πόσο θα κρατήσει η διακοπή. Να ξέρετε ότι θα έχουμε απώλειες εσόδων λόγω της κατάστασης αυτής», συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Δεν είναι ότι ζητάμε κούρεμα των οφειλών, αυτό φαίνεται από τις προκαταβολές που δίνουμε. Απλά είναι δύσκολο για εμάς να αποπληρώσουμε τόσο γρήγορα τα ποσά. Θέλουμε αναβολή για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να πάρουμε την αδειοδότηση».

Έπειτα από την απάντηση του Βασίλη Κωνσταντίνου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπέβαλε αίτημα για αναβολή των τριών υποθέσεων, η οποία απορρίφθηκε από την έδρα.

Η κ. Σουλούκου απάντησε τα εξής στον Βασίλη Κωνσταντίνου: «Ποια απώλεια εσόδων, όταν το πρωτάθλημα ήταν σε εξέλιξη δεν ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις της η ΠΑΕ. Είχατε τέσσερις μήνες για να βρούμε λύση και δεν το κάνατε. Δε θέλω περισσότερα γιατί σέβομαι την ιστορία του συλλόγου».

Η απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, με τον Παναθηναϊκό πλέον να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αφαίρεσης ακόμα και εννιά βαθμών (τρεις από κάθε περίπτωση) αν δεν καταφέρει είτε να έρθει σε διακανονισμό μαζί τους, είτε να τους πληρώσει όπως έκανε με τον Στάθη Ταυλαρίδη.