Η είδηση έχει ως εξής: ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Χανίων ανάμεσα στην Υρτακίνα Καντάνου και τον αυτοοργανωμένο αθλητικό σύλλογο Ασπάλαθος Χανίων διεκόπη όταν ο διαιτητής θεώρησε ότι το πανό που είχαν αναρτήσει οι φίλοι της φιλοξενούμενης ομάδας παραβίαζε την απαγόρευση της FIFA περί πολιτικών συνθημάτων στα γήπεδα.

Τι έγραφε άραγε το πανό που τόσο βάναυσα προσέβαλλε τα «ιδεώδη» της ανώτατης ποδοσφαιρικής Αρχής; «Την Κάντανο, τα Ανώγεια τα κάψαν οι ναζί, φασίστες δε χωράνε σ’ ολόκληρη τη Γη».

Αυτό το πανό, ο διαιτητής το θεώρησε «πολιτικό». Λες και τα εγκλήματα των Ναζί ήταν πολιτική. Λες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν πολιτική. Οι εκτελέσεις, οι βιασμοί, το πλιάτσικο. Και καλά, η παγκόσμια ομοσπονδία έχει τους λόγους της να επιβάλλει απαγορεύσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση και τη διαφύλαξη του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Ο διαιτητής τι ακριβώς φοβήθηκε σε ματς Γ’ κατηγορίας τοπικού; Μην τον καταγγείλει ο Ινφαντίνο;

Το ζήτημα θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για (γοερά) κλάματα. Και ιδίως αν η απόφαση της διακοπής του αγώνα προέκυψε με εντολή της Ενωσης Χανίων. Το ποδόσφαιρο, ήταν, είναι και θα είναι πολιτική.

Ο φασισμός δεν είναι πολιτική. Ο φασισμός είναι φασισμός! Και είναι αυτή η ολέθρια πολιτική των δήθεν ίσων αποστάσεων που ακολουθεί η FIFA που επιτρέπει στον φασισμό να σηκώσει ξανά κεφάλι –και μέσα στα γήπεδα. Καθένας πρέπει πλέον να αναλάβει προσωπική ευθύνη απέναντι στο τέρας. Δεν τον αθωώνει το άλλοθι κανενός ανιστόρητου τεχνοκράτη.