Πένθος στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Ο Ενρίκε Κάστρο «Κίνι», ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην χώρα, πρώην επιθετικός της Χιχόν και της Μπαρτσελόνα, πέθανε σε ηλικία 68 ετών, χθες αργά το βράδυ, μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο ενώ οδηγούσε προς το σπίτι του στη Χιχόν.

Είναι ο 8ος σκόρερ στην Ιστορία της Primera με 219 τέρματα σε 448 αγώνες. Επαιξε στην Χιχόν από το 1968 έως το 1987, με μία ενδιάμεση παρουσία τεσσάρων χρόνων στην Μπαρτσελόνα (1980-1984). Με τους Καταλανούς κατέκτησε και όλα τα τρόπαια της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής: κύπελλο, Supercopa, Copa de la Liga και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ επτά φορές, πέντε στην πρώτη κατηγορία, δύο με την Μπαρτσελόνα και τρεις με την Χιχόν. Με την εθνική Ισπανίας αγωνίστηκε 35 φορές και σημείωσε 8 γκολ, συμμετέχοντας σε δύο Μουντιάλ και ένα Euro. Στη μνήμη του θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους επόμενους αγώνες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο της Χιχόν, αποφάσισε ομόφωνα, ότι το γήπεδο El Molinon, θα φέρει πλέον και το όνομα του Ενρίκε Κάστρο «Κίνι», «Estadio El Molinon-Enrique Castro Quini», ως φόρο τιμής στον πρώην παίκτη της Σπόρτινγκ Χιχόν.