Αποχώρησε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, αρχικά η αποστολή του ΠΑΟΚ από το γήπεδο της Τούμπας και στην συνέχεια η αντίστοιχη του Ολυμπιακού. Η αποστολή του Ολυμπιακού μετέβη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ισχυρή αστυνομική συνοδεία

Στο γήπεδο μέχρι αργά το βράδυ παρέμενε ισχυρή αστυνομική δύναμη για την προστασία των άλλων παραγόντων του αγώνα.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα αποχώρησε και ο διαιτητής Αρετόπουλος χωρίς να κάνει δηλώσεις για το τι έγραψε στο φύλλο αγώνα παρά μόνο είπε «δυστυχώς» όταν ρωτήθηκε ότι δεν έγινε ο αγώνας.

Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων απέφυγαν κάθε σχόλιο για την λυπηρή αυτή εξέλιξη που αμαύρωσε το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι δεν έγινε ποτέ, έπειτα από τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού, Γκαρθία, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο.Ο γιατρός του αγώνα ανέφερε πως υπήρξε μία εκδορά – εκχύμωση στο άνω χείλος του Ισπανού τεχνικούκαι κατόπιν τούτου γίνεται μνεία πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήθελαν ο προπονητής τους να μεταβεί στο νοσοκομείο, όπως και συνέβη.

Η ιατρική γνωμάτευση

Η ιατρική γνωμάτευση για τον Οσκαρ Γκαρθία από το Διαβαλκανικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Οίδημα άνω χείλους αριστερά, με επιφανειακό θλαστικό τραύμα του σύστοιχου βλεννογόνου, ευαισθησία στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, αυγεναλγία, ζάλη, ναυτία, 24ωρη παρακολούθηση».

Στο μεταξύ έξω από το γήπεδο και σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων περιμετρικά, υπήρχαν θραύσματα από πέτρες και πλακάκια που πέταξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ όταν απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις χωρίς όμως να φαίνονται ζημίες στα παρκαρισμένα εκεί αυτοκίνητα.

Επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια, καθώς η Αστυνομία με χρήση χημικών προσπάθησε να απομακρύνει οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί σε αυτό το σημείο. Τελικά, απομακρύνθηκαν σε απόσταση από το γήπεδο. Σημειώνουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών έχει αποχωρήσει από το γήπεδο.

Ο Γκαρσία θα διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο και θα πάρει εξιτήριο το πρωί της Δευτέρας. Οσον αφορά την αποστολή του Ολυμπιακού, προς το παρόν είναι εγκλωβισμένη στα αποδυτήρια.

Όσον αφορά τον διαιτητή της αναμέτρησης Αλέξανδρο Αρετόπουλο δεν έχει κλείσει ακόμα το φύλλο αγώνα και ούτε προτίθεται να το κάνει απόψε, αφού οι δύο ομάδες ενημερώθηκαν πως θα το λάβουν τη Δευτέρα ηλεκτρονικά.

Το χρονικό

Δεν άρχισε το ντέρμπι της Τούμπας, αφού λίγο πριν την έναρξη ο προπονητής του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία, δέχτηκε στο κεφάλι ρολό χαρτιού από ταμειακή μηχανή και αυτό ήταν αιτία να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια. Αμέσως αποχώρησαν οι διαιτητές και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ. Ο Οσκαρ Γκαρθία εξετάστηκε από τον ιατρό του αγώνα, ενώ ο Σάββας Θεοδωρίδης έκανε δήλωση πως, αν ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είναι τραυματίας, θα πάρει την ομάδα και θα αποχωρήσει.Ο προπονητής του Ολυμπιακού, διακομίστηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις

Τι προβλέπεται από τον πειθαρχικό κώδικα

Με αποκλεισμό έδρας και αφαίρεση τριών βαθμών κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ μετά από όσα συνέβησαν με τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρσία και εφόσον δεν διεξαχθεί το ματς: Τι αναφέρει το άρθρο 15, παρ. 3, ε:

«Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρείς (3) αγωνιστικές».

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ

Για προσχεδιασμένη ενέργεια των ανθρώπων του Ολυμπιακού μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος στο συνδρομητικό κανάλι της Nova.

Είπε συγκεκριμένα:

«Περιμένουμε να κλείσει ο διαιτητής το φύλλο αγώνα. Έχετε δει τα πράγματα, τα έχετε συζητήσει. Ο Ολυμπιακός ήρθε εδώ με συγκεκριμένο στόχο. Από την αρχή είχαν ψευδαισθήσεις τραυματισμών, επικοινωνίας. Όπως δεν σεβάστηκαν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, έτσι δεν σεβάστηκαν και σήμερα. Κρίνονται όλοι, για όσα κάνουν στο ποδόσφαιρο.

Ήταν προκατασκευασμένη η κίνηση για τον Ολυμπιακό. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να ουρλιάζουν, τίποτα άλλο. Δε συνεργάστηκαν με τον γιατρό του αγώνα για τον προπονητή τους. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να προκαλέσουν, να ανεβάσουν τους τόνους. Έκαναν πολύ μεγάλο αγώνα να το πετύχουν αυτό. Όσοι έχουν έρθει πολλές φορές στο γήπεδο σε τέτοια παιχνίδια αντιλαμβάνονται τι μεγάλος αγώνας έγινε από τον κόσμο για τη συμπεριφορά του», για να προσθέσει στο τέλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τι θα γίνει με την εξέλιξη του αγώνα.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ο καθένας μπορεί με μία φαντασίωση να κερδίσει λίγα λεπτά από αυτό που τον περιμένει, αλλά δεν μπορεί εσαεί».

Η αντίδραση του Ολυμπιακού

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία, τονίζοντας χαρακτηριστικά. «Περιμέναμε μια συγνώμη από τον ΠΑΟΚ και συγνώμη δεν υπήρξε. Το φύλλο αγώνα δεν έχει κλείσει ακόμα. Περιμέναμε μια συγνώμη για τα όσα έγιναν και στα αποδυτήρια, τίποτα όμως ήταν πρώτα λόγια του διευθυντή επικοινωνίας των ερυθρόλευκων, ο οποίος πρόσθεσε. «Κάποιοι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ξέφυγαν αλλά είμαστε Ολυμπιακός και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Αν θέλουν να λέγονται μεγάλη ομάδα πρέπει να αποκτήσουν ποδοσφαιρικό πολιτισμό».

Ο ισπανικός Τύπος

Τα όσα έγιναν στην Τούμπα έχουν απασχολήσει αρκετά τα ισπανικά ΜΜΕ.

«Ο Όσκαρ Γκαρθία είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για την 23η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και προπονητής του Ολυμπιακού δέχθηκε ένα χτύπημα από ένα αντικείμενο στο πρόσωπο, προκαλώντας του τραυματισμό με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Marca