Οι λεπτομέρειες. Εκείνες που σε νύχτες σαν αυτή της Κυριακής πιθανότατα θα κάνουν και τη διαφορά. Οι στημένες μπάλες, οι σωστές τοποθετήσεις και αποστάσεις, οι αερομαχίες στον άξονα αλλά και στις δύο περιοχές. Ολες, ως σενάρια από το μπλοκάκι του Οσκαρ Γκαρσία, στο προπονητικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού που ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ματς της Τούμπας. Η προετοιμασία για το συνολικό πλάνο, αλλά και για τη… μία στιγμή που μπορεί να κρίνει τα πάντα.

Μεγάλη πρόκληση αυτό το ενενηντάλεπτο κόντρα στον ΠΑΟΚ, για τους Ερυθρόλευκους και υπό προϋποθέσεις ικανό να δώσει άλλο ενδιαφέρον στον επίλογο της φετινής σεζόν. Αρκεί βεβαίως να συνδυαστεί με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Σε αυτήν την περίπτωση οι πρωταθλητές (και με δεδομένη την έφεση κατά της τιμωρίας τους που μεταξύ άλλων περιελάμβανε -3 β.) μπορεί κάλλιστα να πλησιάσουν τον Δικέφαλο του Βορρά σε απόσταση βολής. Αν ο Ολυμπιακός δικαιωθεί στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο και περάσει από την Τούμπα, μειώνει στους τρεις βαθμούς και θα περιμένει να δει τι θα συμβεί τη Δευτέρα στο Περιστέρι στο Ατρόμητος – ΑΕΚ. Με δυο λόγια, μπορεί κάλλιστα ο επίλογος της σεζόν να πάρει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, παρά τα όσα προηγήθηκαν: η καταδικαστική διαιτησία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Φάληρο και τα μεγάλα λάθη που παραδέχτηκε ο Παπαπέτρου, αλλά και η αντίστοιχη στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, όταν ο Ολυμπιακός σε παγκόσμια πρωτοτυπία αναγκάστηκε σε τρεις αλλαγές μέχρι το 58′ από την ανοχή που έδειχνε ο Τζήλος στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Ο Γκαρσία φυσικά για τη διαιτησία δεν μπορεί να κάνει κάτι. «Πατάει» όμως στα ματς που προηγήθηκαν με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο στο κομμάτι της τακτικής και εντοπίζει εκεί λεπτομέρειες που πρέπει να διορθωθούν.

Ευπάθεια

Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς Κυπέλλου με τους Κιτρινόμαυρους, αλλά και στο Περιστέρι, δέχτηκε δύο γκολ από κεφαλιές (Χριστοδουλόπουλος, Βασιλακάκης) με τους σκόρερ να εκτελούν χωρίς αντίπαλο στην τελική προσπάθεια, αλλά και χωρίς καν να χρειαστούν άλμα για να πάρουν τις κεφαλιές. Αυτά τα δύο γκολ έχουν συζητηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες στον Ρέντη και φέρνουν αλλαγές στο δίδυμο των στόπερ ενόψει Τούμπας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο καταλανός προπονητής ετοιμάζει τους Μποτία και Σισέ. Με τον Σενεγαλέζο μάλιστα είχε τετ α τετ χθες, προκειμένου να τον ρωτήσει για τον βαθμό ετοιμότητά τους, αλλά και να του δώσει μια σειρά από οδηγίες για την Κυριακή.

Θυμίζουμε επίσης πως ο 23χρονος αμυντικός είναι ο 4ος σε τελικές προσπάθειες (23 και 3 γκολ) στο φετινό ρόστερ των Ερυθρολεύκων και η υπεροχή του στον αέρα αποτελεί όπλο και για την επίθεση στις στημένες μπάλες.