Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε για τη Μόσχα εν όψει της συνάντησης με τη Χίμκι για την 23η αγωνιστική της Euroleague. Ο Ματ Λοτζέσκι έμεινε στην Αθήνα καθώς δεν ήταν 100% έτοιμος, όπως και ο Κένι Γκάμπριελ, που ταλαιπωρείται από κάκωση δεξιάς επιγονατίδας.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε: «Είχαμε χρόνο να προπονηθούμε και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούσαμε να κάνουμε πριν. Ήταν πολύ καλό που μπορέσαμε να προπονηθούμε όλοι μαζί και να φτιάξουμε κάποια συστήματα». Αναφορικά με την Χίμκι, ο προπονητής του «τριφυλλιού» τόνισε: «Πρέπει να προσέξουμε τα πάντα. Είναι μια από τις καλύτερες αθλητικές ομάδες στην Ευρώπη και έχει και τον Σβεντ που είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Όλοι οι παίκτες έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά. Οι επιθέσεις του Σβεντ μαζί με τις ασίστ φτάνουν το 50%, αλλά όλοι είναι πολύ καλοί». Σχετικά με τους Μάικ Τζέιμς και Εϊντριαν Πέιν, ο Τσάβι Πασκουάλ ανέφερε: «Θα έρθουν μαζί μας και από εκεί και πέρα θα αποφασίσω αν θα παίξουν ή όχι».

Από μέρους του, ο Κρις Σίνγκλετον δήλωσε: «Όλοι οι παίκτες της Euroleague χρειάζονταν ξεκούραση. Είχαμε κάποια θέματα που θέλαμε να λύσουμε» και συνέχισε μιλώντας για τους Μάικ Τζέιμς και Εϊντριαν Πέιν: «Περιμένω με ανυπομονησία να δούμε πώς θα μπουν στην ομάδα. Έχουν τα χαρακτηριστικά τους και περιμένουμε να προσαρμοστούν. Θέλουμε να δούμε πώς θα είναι η ομάδα και πώς θα παίξει στο παρκέ». Αναφορικά με τον Αλεξέι Σβεντ και την Χίμκι, ο Αμερικάνος φόργουορντ είπε: «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Σβεντ και να βγάλουμε το πλάνο μας. Πρέπει να φέρουμε τη δική μας ενέργεια στο παρκέ και να πάρουμε τη νίκη. Δεν έχει καμία σχέση η ατμόσφαιρα που κάνουν οι δικοί μας φίλαθλοι με την αντίστοιχη της Χίμκι».