Εάν ανατρέξει κανείς σε ένα τρελό παιχνίδι Ολυμπιακού – Σιένα (72-74) για την Ευρωλίγκα πριν από λίγα χρόνια θα καταλάβει γιατί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε τον Μπόμπι Μπράουν για να ενισχύσει την ομάδα με έναν ακόμα (όγδοο) ξένο.

Ο Αμερικανός που έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τους Χιούστον Ρόκετς, πέρα από την αδιαμφισβήτητη εμπειρία του διαθέτει και πολλούς τρόπους για να πετύχει ένα καλάθι, όπως είχε κάνει τότε σε νεκρό χρόνο (προλαβαίνοντας και τα… χρονόμετρα) στο ΣΕΦ και είχε χαρίσει τη νίκη στους Ιταλούς.

Μπορεί πλέον στα 33 του να μην έχει την ίδια εκρηκτικότητα, όμως δεν παύει να είναι μια αξιόπιστη λύση για περιπτώσεις όπου η ομάδα κολλάει στην επίθεση.

Πάντως, στον αποψινό (21.00, Novasports 1) αγώνα κόντρα στη Βαλένθια στο ΣΕΦ οι Πειραιώτες θα έχουν έναν νέο ξένο στη σύνθεσή τους, αφού ο Κιμ Τιλί δεν πρόλαβε να παίξει ούτε δευτερόλεπτο στην Ευρωλίγκα καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο ζέσταμα της πρεμιέρας της διοργάνωσης κόντρα στην Μπασκόνια στην Κρήτη!

«Νιώθω καλά πλέον, αφού το δύσκολο κομμάτι ήταν στην αρχή δεδομένου ότι πρώτη φορά στην καριέρα μου θα έμενα τόσο καιρό εκτός δράσης» τόνισε ο γάλλος φόργουορντ, που θα πάρει χρόνο συμμετοχής απόψε.

Παλιόφιλος

Απέναντί του ο Ολυμπιακός θα βρει έναν χαρισματικό σκόρερ, τον οποίο είχε μέχρι πέρυσι, τον Ερικ Γκριν που ως νέος… Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ στην Καζαμπλάνκα δήλωσε ότι με τον Ολυμπιακό θα έχουμε πάντα, όχι το Παρίσι, αλλά το περσινό φάιναλ φορ στην Πόλη.

«Είναι μια αξέχαστη εμπειρία που θα μας ενώνει πάντα, έκανα φίλους εδώ, αλλά ήρθα να κερδίσω» τόνισε, και ο πρώην τεχνικός του Γιάννης Σφαιρόπουλος υπενθύμισε: «Δεν είναι μόνο αυτός. Η Βαλένθια έχει έφεση στο σκοράρισμα, γι’ αυτό και είναι βασικό να παίξουμε καλή άμυνα, κάτι που δεν κάναμε στον τελικό Κυπέλλου όπου είχαμε μια πολύ κακή βραδιά. Το συζητήσαμε όμως και καταλάβαμε τα λάθη μας».

* Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του Αντώνη Κόνιαρη, που αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση της Εθνικής εξαιτίας μιας διάτασης στην αριστερή ποδοκνημική. Θα είναι κανονικά –όπως και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης –στη διάθεση του Θανάση Σκουρτόπουλου για τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας με την Εσθονία (αύριο) και τη Μεγάλη Βρετανία (Κυριακή) για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019.