Λένε ότι η ζωή κύκλους κάνει και στην περίπτωση δύο πρωταθλητών Ευρώπης με τον Ολυμπιακό του back to back (χωρίς να μπορούν να αγωνιστούν σε εκείνους τους τελικούς, το 2012 και το 2013) οι συμπτώσεις είναι τρομερές.

Εκτός των Ερυθρολεύκων και τώρα της ΑΕΚ, τους ενώνει η Κηφισιά (με την οποία ξανάπαιξαν στην Α1), αλλά κυρίως η πίστη και η βοήθεια από την οικογένειά τους που τους κράτησε όρθιους τη στιγμή που όλοι τούς είχαν ουσιαστικά κόψει κάθε ελπίδα ότι θα ξαναπαίξουν μπάσκετ!

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Δημήτρης Μαυροειδής είχαν σηκώσει Ευρωλίγκα πριν δουν κατάφατσα το πιο σκληρό πρόσωπο της ατυχίας και από τότε ξαναβρέθηκαν σε τελικό το 2018 κόντρα στην πρώην ομάδα τους και πανηγύρισαν ξανά.

Αυτή τη φορά διπλά γιατί πρώτα από όλα μπορούσαν πλέον να αγωνίζονται και το κυριότερο, τους έβλεπαν τα παιδιά τους, που πριν από λίγα χρόνια οι προοπτικές για να το κατάφερναν αυτό ήταν συντριπτικά εις βάρος τους!

«Ξέρεις τι είναι 18 μήνες να μην μπορείς καν να μπεις σε γήπεδο να κάνεις σουτάκια και να σου λένε όλοι οι γιατροί ότι δεν θα ξαναπαίξεις μπάσκετ; Σε συνδυασμό και με τους συνεχόμενους πόνους σε πιάνει μια απογοήτευση που δεν έχει προηγούμενο, σε πιάνει οργή, λες «είναι άδικο», αλλά όλα αυτά μέχρι να σηκώσεις το επόμενο τρόπαιο. Στην Κρήτη ξέχασα κάθε πίκρα και κάθε πόνο που πέρασα την ώρα που πήρα στα χέρια μου το κύπελλο. Είχα επιστρέψει μαζί με την ΑΕΚ» λέει στα «ΝΕΑ» ο Δημήτρης Μαυροειδής που το 2013 έπαθε μεγάλη ζημιά (ανεπανόρθωτη για επαγγελματικό επίπεδο, σύμφωνα με την πλειονότητα των γιατρών) και απλά πανηγύρισε από τον πάγκο το τρόπαιο των Ερυθρολεύκων στο Λονδίνο λίγους μήνες πριν διακόψει το συμβόλαιό του.

«Κεραμίδα»

«Μου ήρθε σαν κεραμίδα στο κεφάλι όταν μου είπαν ότι δύσκολα θα ξαναπαίξω. Εχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Αναγκαστικά, δεδομένου ότι ήμουν και φοιτητής Ιατρικής, άρχισα να παρακολουθώ τα μαθήματά μου, αλλά μέσα μου κάτι δεν με άφηνε να τα παρατήσω μαζί με την πίστη και τη βοήθεια της γυναίκας μου και της οικογένειάς μου.

Εβλεπα γενικά αγώνες της Ευρωλίγκας στην τηλεόραση και έλεγα μέσα μου «ε όχι, ρε γαμώ το, παίζει ο τάδε παίκτης σε τέτοιο επίπεδο και δεν μπορώ εγώ;». Ημουν βέβαιος ότι θα ξαναπαίξω, απλά έπειτα από όσα είχα περάσει θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν περίμενα να ξαναφτάσω σε τέτοιο επίπεδο».

Η γνωριμία του με τον νυν πρόεδρο (και ορθοπεδικό στο επάγγελμα) του Πανιωνίου Σταύρο Αλευρογιάννη έφερε τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα και τον Δημήτρη κυπελλούχο Ελλάδας.

«Τη στιγμή που τελείωσε ο τελικός είπα «Θεέ μου, σε ευχαριστώ που το ζω αυτό, είναι σαν να ξαναγεννήθηκα»» λέει συγκινημένος ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος το 2012 ήταν στον πάγκο στην Πόλη, στην πιο επική κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου που έγινε ποτέ από τον Ολυμπιακό. Ο Βασίλης Σπανούλης την ώρα της απονομής κάλεσε τόσο τον υπαρχηγό Γιώργο Πρίντεζη όσο και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να σηκώσουν μαζί το κύπελλο!«Ηταν η κορυφαία στιγμή της αθλητικής μου καριέρας μαζί με τις συγκινήσεις του 2005, όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό και πήραμε το Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα» θυμάται ο έμπειρος άσος, για τον οποίο από το 2009 άρχισαν τα προβλήματα με τη μέση και το 2012-13 κορυφώθηκαν με απανωτά χειρουργεία για χιαστούς μέχρι και μόλυνση του μοσχεύματος από μικρόβιο (!), ώσπου να βρει την υγειά του από τον αμερικανό ορθοπεδικό Κρίστοφερ Χάρνερ.

«Να γράψουμε βιβλίο»

«Σε πιάνει το παράπονο όταν από τον πόνο δεν μπορείς χωρίς χάπι ή ένεση να κατέβεις καν τα σκαλιά του σπιτιού σου. Αν δεν ήταν η γυναίκα μου η Μαρία (η πρώην τερματοφύλακας πόλο του Ολυμπιακού Μαρία Τσουρή) να με πιστέψει όταν γνωριστήκαμε την περίοδο που ήμουν σε αποκατάσταση, δεν θα έκανα τίποτα. Τώρα νιώθω σαν να ξαναγεννήθηκα και δεν κοιτώ πλέον πίσω, νιώθω απλά ευτυχισμένος που τα παιδιά μου με βλέπουν να αγωνίζομαι» λέει και στο Instagram δεν ξέχασε και έναν ακόμα πρωταθλητή Ευρώπης (με τον Παναθηναϊκό δις), τον Ντούσαν Σάκοτα, που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του από ρήξη δωδεκαδάχτυλου.

«Τα σκεφτόμασταν και τα συζητούσαμε πριν από λίγες μέρες οι τρεις μας, είναι να τρελαίνεσαι. Πρέπει να γράψουμε ένα βιβλίο» λέει ο Βασιλόπουλος.