Οι δύο «μάχες» αναφορικά με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης του πρωταθλήματος και την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική. Αυτό διότι «εμπλέκονται» εφτά ομάδες, οι τέσσερις που στοχεύουν στην ευρωπαϊκή έξοδο και οι τρεις που προσπαθούν να κρατηθούν στη μεγάλη κατηγορία.

Από τη στιγμή που η κλήρωση του Κυπέλλου δεν έβγαλε «ζευγάρι» ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, οι δύο Δικέφαλοι είναι φαβορί για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Σε αυτή την περίπτωση η πέμπτη θέση του πρωταθλήματος σημαίνει έξοδο στην Ευρώπη και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα εναπομείναντα οκτώ παιχνίδια παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτή τη στιγμή στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Πανιώνιος με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να έχει 31 βαθμούς. Υπάρχουν όμως τρεις ακόμα ομάδες που είναι σε απόσταση «αναπνοής» και μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Η Ξάνθη είναι δύο βαθμούς πίσω από τους Kυανέρυθρους (έχει 29 πόντους), ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τους 28 βαθμούς, μετά την εκτός έδρας νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί του Πλατανιά. Στο κόλπο είναι φυσικά ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος έχει τους ίδιους βαθμούς με την ομάδα των Ιωαννίνων. Οι Αρκάδες θα μπορούσαν να είναι πάντως σε καλύτερη θέση, αν δεν είχαν ηττηθεί το περασμένο Σάββατο από τον Ατρόμητο στην Τρίπολη. Βλέποντας το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, διαπιστώνει κανείς πως αυτή την αγωνιστική υπάρχει στο πρόγραμμα το ματς του Πανιωνίου με τον Αστέρα Τρίπολης. Ενα πολύ μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται να κρίνει πολλά.

Οσο «ζουν» ελπίζουν

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία. Σε ό,τι αφορά τον Πλατανιά η ομάδα της Κρήτης έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά θεωρείται απίθανο να τα καταφέρει. Το θέμα όμως είναι πως υπάρχουν τρεις ομάδες που προσπαθούν αυτή τη στιγμή να αποφύγουν την 15η θέση. Σε δυσχερή θέση είναι αυτή την περίοδο ο Απόλλωνας, μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής από την Κέρκυρα. Η Ελαφρά Ταξιαρχία έχει 16 βαθμούς, ενώ η Κέρκυρα που είναι 14η έχει δύο πόντους περισσότερους. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντική ήταν η νίκη που πέτυχαν οι Φαίακες την περασμένη αγωνιστική. Σε περιπέτειες όμως μπορεί να μπει και η Λαμία, καθώς η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έχει είκοσι βαθμούς και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Η νεοφώτιστη ομάδα έχει πετύχει μόλις μία νίκη στα 13 τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος και η βαθμολογική συγκομιδή της Λαμίας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική τους τρεις τελευταίους μήνες.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η θεση

Το πρόγραμματου Πανιωνίου (31 βαθμοί)

(με * τα ματς εκτός έδρας)

Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ*, Ατρόμητος, Ξάνθη, ΠΑΟΚ*, Παναθηναϊκός, Πλατανιάς*, Λεβαδειακός

Ξάνθη (29 βαθμοί)

Ξάνθη, Ατρόμητος*, Παναιτωλικός, Πανιώνιος*, ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ*, Λάρισα, Παναθηναϊκός*

ΠΑΣ Γιάννινα (28 βαθμοί)

Λεβαδειακός, Κέρκυρα*, Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός*, Ξάνθη*, Λάρισα, Λαμία*, Ολυμπιακός

Αστέρας Τρίπολης (28 βαθμοί)

Πανιώνιος*, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός*, Πλατανιάς, Λεβαδειακός*, Κέρκυρα*, Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός*

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

Λαμία (20 βαθμοί)

Παναθηναϊκός*, Πλατανιάς*, Λεβαδειακός, Κέρκυρα*, Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικός*, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ*

Κέρκυρα (18 βαθμοί)

Παναιτωλικός*, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ*, Λαμία, Ολυμπιακός*, Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ,

Ατρόμητος*

Απόλλων (16 βαθμοί)

Ξάνθη*, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα*, ΑΕΛ, Λαμία*, Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης*, ΑΕΚ