Για πρώτη φορά από την αρχή των προσπαθειών διάσωσης (στις οποίες αναγκαστικά μπήκε ο Παναθηναϊκός μετά την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να εγκαταλείψει το πλοίο), οι Πράσινοι κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών και έχουν μπροστά τους μία εβδομάδα να τα βρουν εξωδικαστικά με τον Στάθη Ταυλαρίδη.

Η προσφυγή του εκδικάστηκε χθες, έπειτα από τέσσερις αναβολές που είχε πάρει, κυρίως από την πλευρά του Τριφυλλιού που ήθελε να ολοκληρωθεί η χειμερινή μεταγραφική περίοδος για να δει τι λεφτά θα βάλει στο ταμείο του.

Η παρουσία –αυτή τη φορά –του έλληνα κεντρικού αμυντικού στην εκδίκαση της προσφυγής, ουσιαστικά έδειξε ότι πλέον η υπομονή του παίκτη έχει εξαντληθεί και θέλει να τελειώνει το θέμα.

Αν ο Παναθηναϊκός αυτή την εβδομάδα δεν τα βρει με την πλευρά του παίκτη εξωδικαστικά, τότε δεν γλιτώνει την αφαίρεση τριών βαθμών, κάτι που σημαίνει στη συνέχεια ότι θα πρέπει αμέσως να δώσει τα οφειλόμενα στον παίκτη (97.000 ευρώ) για πάρει πίσω τους βαθμούς.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη, ο δικηγόρος Πάρης Ατλαμάζογλου, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει αυτό το ποσό στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να βγει η απόφαση και να συνεδριάσει και το ΔΣ της Λίγκας.

Από την πλευρά των Πρασίνων, μέσω του υπηρεσιακού προέδρου Βασίλη Κωνσταντίνου ζητήθηκε νέα αναβολή στην υπόθεση προκειμένου να επιτευχθεί διακανονισμός με τον παίκτη, αλλά και επειδή περιμένουν κάποια χρήματα να μπουν στο ταμείο του συλλόγου, αίτημα όμως που δεν έκανε δεκτό το δικαστήριο τονίζοντας ότι εξαντλήθηκε το περιθώριο για κάθε νέα αναβολή με αποτέλεσμα η προσφυγή να εκδικαστεί και να αναμένεται η απόφαση.

Αλλωστε και η πλευρά του παίκτη ήταν κάθετα αντίθετη σε νέα αναβολή, από τη στιγμή –όπως ειπώθηκε –που δεν τηρήθηκε το συμφωνητικό και ο διακανονισμός του Οκτωβρίου.

Αντίθετα, στην περίπτωση του Ράσμους Τελάντερ, ο νομικός εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Αλκης Παπαντωνίου ζήτησε και πήρε αναβολή σε συμφωνία με την πλευρά του δανού αμυντικού (για τις 7 Μαρτίου), λέγοντας ότι η ομάδα είναι πολύ κοντά σε διακανονισμό με τον παίκτη.