Τα διαπιστευτήριά τους στον βασιλιά Μέσι επέδωσαν κορυφαίες μορφές του ποδοσφαίρου, σε ένδειξη αναγνώρισης του ταλέντου αλλά και της ανωτερότητας του εκπληκτικού Αργεντινού από τους υπόλοιπους μεγάλους σταρ.

Με αφορμή τον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο άλλοτε συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα και μύθος της Αρσεναλ, Τιερί Ανρί εκστόμισε μια ατάκα που αφορούσε τον Νεϊμάρ και τη σύγκρισή του με τον Μέσι που έκανε πολύ θόρυβο. Είπε λοιπόν πως «δεν ξέρω αν ο Νεϊμάρ έφυγε από την Μπαρτσελόνα για να ξεφύγει από τη σκιά του Μέσι. Αυτό που ξέρω είναι πως κάθε παίκτης στον κόσμο βρίσκεται στη σκιά του Μέσι. Αν ο Νεϊμάρ θέλει να ξεφύγει από τη σκιά θα πρέπει να εξετάσει την περίπτωση να αλλάξει άθλημα»!

Το σχόλιο του Τιερί Ανρί ήρθε να προστεθεί σε παρόμοια σχόλια για το ταλέντο του Αργεντινού που, όπως αποδεικνύεται, μάγεψε και αρκετούς Αγγλους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Ο Γκάρι Λίνεκερ ποτέ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον άσο της Μπάρτσα, τον οποίον λατρεύουν σαν θεό και οι γιοι του. Ετσι λοιπόν άρπαξε την ευκαιρία και όταν οι Καταλανοί προσγειώθηκαν στο Χίθροου, τους επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο. Εκεί συναντήθηκε με τον Μέσι, ενώ οι γιοι του Χάρι και Τόμπιας έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί του και πήραν από μία φανέλα του παίκτη με την υπογραφή του ως ενθύμιο. Στη διάρκεια του αγώνα ο σχολιαστής Λίνεκερ είπε για τον Μέσι πως «μοιάζει σαν να στέκεται πάνω από τον αγωνιστικό χώρο».

«Σε αργή κίνηση»

Ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ σχολίασε πως στα μάτια του Μέσι το παιχνίδι είναι αργό. «Ο Μέσι παίζει σε αργή κίνηση και όλα φαίνονται τόσο εύκολα και φυσικά. Στο γκολ που πέτυχε έγιναν όλα τόσο γρήγορα, αλλά ο Μέσι σκέφτηκε απλά και έκανε τον Κουρτουά να φαίνεται ανόητος».

Ο Φέρντιναντ πρόσθεσε πως «ο Μέσι δεν είναι μόνο ο καλύτερος στον κόσμο, είναι ο καλύτερος στην Ιστορία. Βρέθηκα σε ομάδα που προσπάθησε να τον σταματήσει πολλές φορές, αλλά ήταν αδύνατο. Δεν ξέρω αν ο μόνος τρόπος είναι να κάνεις λάθη».

Με τα λόγια του Φέρντιναντ συμφώνησε και η μεγάλη δόξα της Τσέλσι Φρανκ Λάμπαρντ. Ο πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ αποθέωσε τον Μέσι για την ικανότητά του να δημιουργεί ευκαιρίες ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. «Η πρώτη του μπαλιά, η κίνησή του, ο χώρος που βρίσκει εκεί που δεν υπάρχει… είναι μοναδικός και ήταν σπουδαίο που βρέθηκα μαζί του στο ίδιο στάδιο».

Ακόμα και ο κορυφαίος παίκτης και σκόρερ της Τσέλσι, ο Βραζιλιάνος Γουίλιαν πέταξε το καρφί του για τον Νεϊμάρ λέγοντας πως παρά την αποχώρησή του η Μπαρτσελόνα παραμένει Μπαρτσελόνα με τον Μέσι και τον Ινιέστα.