Τα ρέστα της για την πρόκριση στους 16 του Europa League είναι έτοιμη να παίξει απόψε το βράδυ η ΑΕΚ, με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να αντιμετωπίζει στο Κίεβο την Ντιναμό (20.00) στη ρεβάνς του 1-1 στο ΟΑΚΑ. Οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν χθες στην Ουκρανία χωρίς τους τραυματίες Λόπες, Κονέ, Τσόσιτς, τους τιμωρημένους Βράνιες, Λιβάγια, αλλά και τους Μοράν, Χουλτ, που δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα. Ωστόσο, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, η Ενωση είναι διατεθειμένη να δώσει τον καλύτερο εαυτό της στο χορτάρι του Ολιμπίνσκι, διεκδικώντας τη συνέχιση του ευρωπαϊκού της ονείρου. Παίζοντας χωρίς άγχος, αλλά παράλληλα με πίστη για το αποτέλεσμα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, που τόνισε χθες ότι η ΑΕΚ πήγε στο Κίεβο για να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της και να προκριθεί, φαίνεται πως έχει καταλήξει στα περισσότερα πρόσωπα της ενδεκάδας, η οποία έχει κάποια ερωτηματικά μονάχα για την επίθεση. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, στον άξονα οι Σιμόες, Γαλανόπουλος και σε ρόλο οργανωτή ο Μασούντ. Για τις δύο θέσεις των άκρων, φαβορί είναι οι Χριστοδουλόπουλος και Μπακασέτας, ωστόσο υπάρχει και η επιλογή του Κλωναρίδη. Ενώ για την κορυφή, υποψήφιοι είναι οι Αραούχο και Γιακουμάκης, με τον πρώτο να έχει σαφές προβάδισμα για την ενδεκάδα.

Η ανάλυση

Ο ισπανός τεχνικός στην ανάλυση της Ντιναμό προς τους παίκτες του, χθες, στάθηκε κυρίως στις αμυντικές αδυναμίες των γηπεδούχων, τις οποίες η ΑΕΚ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί. Οπως έκανε και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Αθήνας, βάζοντας δύσκολα στους Ουκρανούς. Κυνηγώντας ωστόσο το γκολ με υπομονή και χωρίς να δώσει στην ομάδα του Χάτσκεβιτς τη δυνατότητα να κλείσει την Ενωση στην περιοχή της. Διότι σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα μπορούν να περιπλεχθούν για τους Κιτρινόμαυρους.

Να σημειωθεί ότι απόψε στο Ολιμπίνσκι η ΑΕΚ θα έχει τη συμπαράσταση περίπου 400 οπαδών της, που ταξίδεψαν στην Ουκρανία για να στηρίξουν την προσπάθεια του συνόλου του Χιμένεθ να πάρει την πρόκριση και να συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι και μετά τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

20 εκατ. για την «Αγια-Σοφιά»

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20 εκατ. ευρώ ενέκρινε χθες η Γενική Συνέλευση της Δικέφαλος 1924 ΑΕ, με την εταιρεία ειδικού σκοπού που τρέχει το πρότζεκτ του γηπέδου της ΑΕΚ να προχωρά τις διαδικασίες που απαιτούνται για το δεύτερο στάδιο των έργων. Αυτό το ποσό θα αποτελέσει τη βάση του χρηματοδοτικού πλάνου για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» και αναμένεται να καλυφθεί από την οικογένεια Μελισσανίδη (με ένα ποσό της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ) αλλά και επιφανείς Ενωσίτες.

Οσον αφορά τις εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια, αυτές εξελίσσονται βάσει του προγραμματισμού που έχουν κάνει οι άνθρωποι της ΑΕΚ και εκείνοι της εταιρείας Ερμωνάσσα, που βρίσκονται καθημερινά πλέον στο οικόπεδο της Ενωσης – το οποίο σύντομα αναμένεται να αλλάξει μορφή, αφού πλέον οδεύουμε προς τη θεμελίωση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.