Ο ΣΕΓΑΣ έκανε και επίσημα γνωστή την ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί 1-4 Μαρτίου στο Μπέρμιγχαμ. Στους αγώνες θα πάρει μέρος και η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, μετά από πρόσκληση της IAAF, ανεβάζοντας τον αριθμό των Ελλήνων που θα μετάσχουν σε εννέα, και ειδικότερα σε τέσσερις άνδρες και πέντε γυναίκες.

Η Παπαχρήστου μπορεί να μην έπιασε το όριο στο τριπλούν, όμως, με 14.25μ έχει την τέταρτη επίδοση φέτος στον κόσμο κι έτσι δέχθηκε την πρόσκληση συμμετοχής από την IAAF.

Αναμφίβολα, το μεγάλο όνομα της ομάδας είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο κλειστού, το μόνο που λείπει από τη συλλογή της στις μεγάλες διοργανώσεις. Μαζί με την Παπαχρήστου, είναι οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο πριν δύο χρόνια στο Πόρτλαντ.

Ο Κώστας Φιλιππίδης, νικητής το 2014 στο Σόποτ, εκτός από φαβορί για ένα μετάλλιο στο επί κοντώ είναι και το μέλος της ομάδας μας με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση, καθώς το Μπέρμιγχαμ θα είναι ο πέμπτος σταθμός της καριέρας του.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη (400μ) κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή των νεαρών Μίλτου Τεντόγλου (μήκος) και Εμμανουήλ Καραλή (επί κοντώ). Ντεμπούτο στη διοργάνωση κάνουν επίσης τόσο η Ελισάβετ Πεσιρίδου (60μ εμπόδια), όσο και η Ραφαέλα Σπανουδάκη (60μ), ενώ ο έμπειρος Κώστας Δουβαλίδης θα πάρει μέρος στο τέταρτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του.

Η ομοσπονδία δέχθηκε πρόσκληση συμμετοχής και για την πρωταθλήτρια των 60μ Γρηγορια Κεραμιδά, που όμως φέτος δεν γυμνάστηκε για τον κλειστό στίβο. Η ομοσπονδία ύστερα από συνεννόηση με την προπονήτρια της αθλήτριας, Άννα Θεμελίδου, αποφάσισε να μην αποδεχθεί την πρόσκληση.

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για το Μπέρμιγχαμ την Τρίτη 27/2 στις 14.30 και θα επιστρέψει στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Τρίτης (6/3) στις 00.45 μέσω Φρανκφούρτης.

Η ομάδα με τις καλύτερες εφετινές επιδόσεις και ατομικά ρεκόρ στον κλειστό στίβο:

Ανδρες

60μ εμπόδια: Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας) 7.69/7.60

Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης (Πανελλήνιος ΓΣ) 5.85μ/5.85μ

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΓΣ Κηφισιάς) 5.78μ/5.78μ

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Γρεβενών) 7.95μ/7.95μ

Γυναίκες

60μ: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) 7.29/7.29

400μ: Μαρία Μπελιμπασάκη (Παναξιακός ΑΟ) 52.28/52.28

60μ εμπόδια: Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς) 8.11/8.04

Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) 4.83μ/4.90μ

Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ) 14.25μ/14.47μ