Με διαφορά στήθους χάθηκε το χρυσό μετάλλιο για την –ελληνικής καταγωγής –Γκαμπριέλα Παπαδάκη και τον παρτενέρ της Γκιγιόμ Σιζερόν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Εκπροσωπώντας τη Γαλλία, η (Ελληνίδα από κρητικό πατέρα) Παπαδάκη και ο Σιζερόν ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό καθώς πήγαν στην Κορέα έχοντας κατακτήσει τα πάντα (σε παγκόσμια κύπελλα και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) και έχοντας σπάσει όλα τα ρεκόρ, βελτιώνοντας μάλιστα τέσσερις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ!

Ομως το ατύχημα που είχαν στο σύντομο πρόγραμμά τους τους στοίχισε το χρυσό. Η στιγμιαία κίνηση που έκανε η Γκαμπριέλα να συγκρατήσει το κορμάκι της που χαλάρωσε και προς στιγμήν φάνηκε το στήθος της, αρκούσε για να χάσουν οριακά την πρωτιά.

Με τον Σιζερόν έκαναν εκπληκτική εμφάνιση χθες στο ελεύθερο πρόγραμμα υπό τον ήχο της «Σονάτας του σεληνόφωτος», παίρνοντας την υψηλότερη βαθμολογία (123.35 έναντι 122.40 των Καναδών) που έχει δοθεί ποτέ, αλλά οι αντίπαλοί τους, το ζευγάρι από τον Καναδά (Τέσα Βιρτό – Σκοτ Μουάρ), κράτησαν την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο καθώς στο σύντομο πρόγραμμα είχαν συγκεντρώσει 83.67 βαθμούς έναντι 81.93 του ζευγαριού από τη Γαλλία. Ετσι στο σύνολο έφτασαν τους 206.07 έναντι 205.28 της Παπαδάκη και του Σιζερόν.

«Τα συναισθήματα είναι απίστευτα από την επιτυχία μας και δεν θα αφήσω να μας χαλάσει τη διάθεση το ατύχημα που είχαμε και μας κόστισε. Είμαστε χαρούμενοι για αυτό που πετύχαμε. Τη στιγμή που έγινε, ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μου, αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε» τόνισε η –με κρητικές ρίζες –Γκαμπριέλα Παπαδάκη την ώρα που ο Γκιγιόμ Σιζερόν δήλωνε περήφανος για το πώς χειρίστηκε η παρτενέρ του το ατύχημα συνεχίζοντας σχεδόν αμέσως το πρόγραμμά τους.

Οι δυο τους είναι μαζί από 8 και 9 χρονών αντίστοιχα (τώρα η Γκαμπριέλα είναι 23 και ο Γκιγιόμ 24), προπονούνται και διαμένουν στον Καναδά, όπως και το ζευγάρι των νικητών, με τους οποίους μάλιστα κάνουν μαζί προπόνηση στο Μόντρεαλ!

Πανευτυχής και ο πατέρας της Μανώλης Παπαδάκης που μένει στο Οστιν του Τέξας, αλλά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος συνεχάρη το ζευγάρι μέσω twitter.

Στο μεταξύ, οι Βορειοκορεάτες απολαμβάνουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και, σύμφωνα με δήλωση του μέλους τους στη ΔΟΕ Τσανγκ Ουνγκ, βλέπουν θετικά τη συνδιοργάνωση με τη Νότια Κορέα των Ασιατικών Χειμερινών του 2021.

n Νέο κρούσμα ντόπινγκ, με τον σλοβένο αθλητή του χόκεϊ επί πάγου Ζίγκα Γέγκλιτς να βρίσκεται θετικός στην ουσία φενοτερόλη.