Η Αγγλική Ομοσπονδία άνοιξε φάκελο των επεισοδίων στον προχθεσινό αγώνα Κυπέλλου της Γουίγκαν με τη Μάντσεστερ Σίτι, κατηγορώντας και τις δύο ομάδες για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να ελέγξουν τη συμπεριφορά των παικτών τους. Παράλληλα, ελέγχονται και για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στο τέλος του ματς.

Η Γουίγκαν, ομάδα της Λιγκ 1, έχει γίνει ο εφιάλτης για την πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς τη νίκησε για τρίτη συνεχόμενη φορά σε διοργάνωση του Κυπέλλου. Αυτή τη φορά την άφησε εκτός προημιτελικής φάσης με κατοχή μπάλας μόλις 17% και «με ένα σουτ εντός εστίας» όπως είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Η Γουίγκαν είχε νικήσει τη Σίτι το 2013 στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και την επόμενη χρονιά στην προημιτελική φάση.

Τι συνέβη: Ο καβγάς του Γκουαρντιόλα με τον προπονητή της Γουίγκαν Πολ Κουκ (παραλίγο να έρθουν στα χέρια) έγινε στη φυσούνα και η αιτία ήταν η αυστηρή απευθείας κόκκινη που έδειξε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Αντονι Τέιλορ στον Ντελφ (για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Πάουερ) κι ενώ αρχικά είχε βγάλει την κίτρινη. Παράλληλα, ελέγχονται οι παίκτες και των δύο ομάδων για τη συμπεριφορά τους προς τον διαιτητή.

Στο τέλος του ματς, οπαδοί της Γουίγκαν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν, κάποιος προκάλεσε τον Αγουέρο ο οποίος κινήθηκε εναντίον του και φαίνεται να τον σπρώχνει. Η υβριστική επίθεση ήταν και η υπερασπιστική γραμμή τόσο του αργεντινού επιθετικού όσο και της Σίτι και σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ η Ομοσπονδία έχει πεισθεί για αυτό και δεν θα προτίθεται με τον τιμωρήσει.

Τα νεύρα στο τέλος του ματς δεν έλειψαν ούτε από τους οπαδούς της Σίτι, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν σε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, αλλά πέταξαν και μία διαφημιστική πινακίδα! Η Ομοσπονδία έχει στη διάθεσή της τόσο την έκθεση του Αντονι Τέιλορ όσο και τα βίντεο με τα γεγονότα. Παράλληλα, ο αγγλικός Τύπος αναφέρει πως η Σίτι καταλογίζει ευθύνες στη Γουίγκαν για όσα συνέβησαν στο τέλος θεωρώντας ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανεπαρκή. Κι οι δύο ομάδες πάντως συνεργάζονται με την αστυνομία σε ό,τι αφορά τις έρευνες για τις ενέργειες των οπαδών τους.