Το «Roland Garros» είναι ο υπ΄ αριθμόν ένας στόχος, όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να περιμένουν, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά την υποχώρηση του στο Ν2 και την άνοδο στην κορυφή από τον Ρότζερ Φέντερερ ο Ράφα Ναδάλ δεν τρέφει όνειρα άμεσης εκδίκησης.Εν αναμονή της επιστροφής του στο παγκόσμιο σιρκουί (στο Ακαπούλκο την επόμενη εβδομάδα), μετά τον τραυματισμό στο δεξί πόδι στο Australian Open, ο Ισπανός υπογράμμισε με κάθε σαφήνεια ότι προτεραιότητά του δεν είναι η πρώτη θέση στην κατάταξη της ATP.

«Θα αγωνιστώ για να έχω την καλύτερη δυνατή σεζόν. Αν αυτό σημαίνει ότι αργότερα θα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω, έχει καλώς. Σε αυτό το σημείο της καριέρας μου ο στόχος είναι να είμαι ευτυχισμένος και υγιής», δήλωσε ο Ισπανός άσος.

Όσο για το «όνειρό» του το 2018; «Αυτό το μέρος της σεζόν, από τώρα ως το Roland Garros, είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ήταν πάντα ξεχωριστό να νικήσεις στο Παρίσι και αυτή είναι η προτεραιότητά μου την τρέχουσα περίοδο. Αν υποθέσουμε ότι φέτος θα κερδίσω ένα Grand Slam, αν με ρωτήσετε ποιο εκ των προτέρων θα επέλεγα μεταξύ των τεσσάρων, η απάντηση είναι το Roland Garros».