Ο Τζενάρο Γκατούζο έχει καταφέρει να βάλει μία τάξη στη Μίλαν, η οποία είναι δέκα ματς αήττητη (σε όλες τις διοργανώσεις), και μετά την προχτεσινή νίκη επί της Σαμπντόρια (1-0) διεκδικεί μία θέση στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, διοικητικά, η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή τουλάχιστον με όσα αναφέρει η «Corriere della Sera» καθώς ο ιδιοκτήτης Λι Γιόνγκχονγκ φέρεται ότι έχει χρεοκοπήσει! Πριν από λίγες ημέρες, οι Αρχές στην Κίνα ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας στην εταιρεία του Λι για απόκρυψη πτώχευσης εδώ και μήνες. Ο Λι έδωσε 740 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τη Μίλαν από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά χρειάστηκε για αυτό σύναψη δανειακής σύμβασης 300 εκατ. και 340 εκατ. ευρώ. Ομως φαίνεται πως αδυνατεί να τα αποπληρώσει και μεγάλο μέρος της περιουσίας του βγαίνει σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Λι ήταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση και όταν ολοκλήρωσε την αγορά της Μίλαν τον Απρίλιο του 2017.

Την ίδια στιγμή, η Αρσεναλ κινείται ακριβώς αντίθετα, καθώς ανακοίνωσε την επέκταση της συμφωνίας με την αεροπορική Emirates για τη χορηγία της φανέλας έως το 2024. Η Αρσεναλ σημείωσε στην ανακοίνωση πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία για τη χορηγία φανέλας στην ιστορία του συλλόγου, ενώ τα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 225 εκατ. ευρώ.

Ισπανικό σκάνδαλο

Στην Ισπανία η Αστυνομία διεξάγει μεγάλη επιχείρηση για στημένους αγώνες στη Γ’ και Δ’ κατηγορία. Σύμφωνα με την «El Pais», ήδη έχουν συλληφθεί 19 άτομα, καθώς γίνονται έρευνες στα γραφεία και εγκαταστάσεις συλλόγων στη Βαρκελώνη και το Αλμπαθέτε.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε αγώνες της περασμένης αλλά και της τρέχουσας σεζόν και, σύμφωνα με πηγές της ισπανικής εφημερίδας, στην υπόθεση εμπλέκονται δύο πρώην ποδοσφαιριστές. Η Αστυνομία έχει ενδείξεις ότι αρκετοί παίκτες από διάφορες ομάδες είχαν στοιχηματίσει σε αρκετά παιχνίδια. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα, το φερόμενο δίκτυο είχε φτάσει έως την Κίνα.