Η Γουίγκαν είναι τελικά ο «κακός δαίμονας» της Μάντσεστερ Σίτι στο Κύπελλο Αγγλίας. Με ένα γκολ του 26χρονου Γουίλ

Γκριγκ στο 79′ η ομάδα της Λιγκ 1, απέκλεισε στη φάση των 16 την πανίσχυρη Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, στη μεγαλύτερη εφετινή έκπληξη στο θεσμό και μία από τις σημαντικότερες των τελευταίων χρόνων.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που η Γουίγκαν νικάει τη Σίτι στο Κύπελλο. Η πρώτη ήταν στον τελικό το 2013 και η δεύτερη ένα χρόνο αργότερα, στην προημιτελική φάση. Η Σίτι που έλεγχε απόλυτα το ματς ακόμα και στο β’ μέρος, όταν αγωνιζόταν με δέκα παίκτες (ο Αντόνι Τέιλορ απέβαλε με αυστηρή απ’ ευθείας κόκκινη τον Φάμπιαν Ντελφ για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μαξ Πάουερ). Ο Γκουαρντιόλα ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος και μάλιστα είχε λογομαχία με τον προπονητή της Γουίγκαν, Πολ Κουκ. Στην προημιτελική φάση η Γουίγκαν θα υποδεχτεί τη Σαουθάμπτον.

ΙΤΑΛΙΑ:Στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα πέρασε η Λάτσιο, η οποία επικράτησε με 2-0 της Βερόνα στον αγώνα που έκλεισε την 25η αγωνιστική της Serie A. H Λάτσιο είχε σε μεγάλη μέρα τον Ιμόμπιλε, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα (55′, 60′). Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα. Από την άλλη η Βερονά παραμένει στην προτελευταία θέση.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τα όνειρα της Αϊντραχτ δεν έχουν… ταβάνι φέτος. Η ομάδα της Φρανκφούρτης επικράτησε με 2-1 της Λειψίας και μετά από 23 αγωνιστικές βρίσκεται στην 3η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος! Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 11′ με τον Ογκουστίν, η Αϊντραχτ κατάφερε να το γυρίσει μέσα σε 4′. Ο Τσάντλερ στο 22′ ισοφάρισε και στο 26′ ο Μπόατενγκ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.