Μπορούν να συνυπάρξουν δύο δεκάρια στην ίδια ενδεκάδα; Είναι λειτουργικό για τον ΠΑΟΚ ένα σχήμα με Δημήτρη Πέλκα και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ; Η απάντηση εξαρτάται εν πολλοίς από δύο παραμέτρους: τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου και τα… κέφια του απρόβλεπτου ολλανδού «αρτίστα».

Γιατί ο Πέλκας –σε αντίθεση με τον Μπίσεσβαρ –αποτελεί σταθερά στην εξίσωση τίτλου του ΠΑΟΚ με λύτη τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Με ένεση έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο στη Λαμία το περασμένο Σάββατο (0-2) και σκόραρε για 7η φορά στο τρέχον πρωτάθλημα (έχει και έξι ασίστ), χαράσσοντας τον δρόμο για να διευρυνθούν τα ιστορικά ρεκόρ του Δικεφάλου: 10η σερί νίκη στη Σούπερ Λίγκα (με τέρματα 26-1), 15η διαδοχική σε όλες τις διοργανώσεις (45-4 τέρματα), 6η κολλητή εκτός έδρας στο πρωτάθλημα και 9η στη σειρά μακριά από την Τούμπα, συνυπολογίζοντας και το Κύπελλο. Ο Μπίσεσβαρ από την άλλη είναι ο άγνωστος Χ. Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει κάθε φορά στον αγωνιστικό χώρο, πέρα από τη μόνιμη επιλογή του να βάζει τη φανέλα μέσα από το σορτσάκι, παραπέμποντας στο ποδοσφαιρικό dress code άλλης εποχής. Η ασίστ που έδωσε στον Πέλκα στη φάση του 0-1 στη Λαμία (το άλλο γκολ, παρεμπιπτόντως, το πέτυχε ο Μαουρίσιο) είναι από απρόβλεπτη έως ακατανόητη! Οι περισσότεροι παίκτες, άλλωστε, στη θέση του θα προτιμούσαν να εκτελέσουν αντί να πασάρουν.

Αυτός είναι όμως ο ξεχωριστός κύριος Μπίσεσβαρ. Μοίρασε δύο ασίστ στην 30λεπτη συμμετοχή του στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (1-3 στις 8 Φεβρουαρίου) αντικαθιστώντας τον Πέλκα και υπενθύμισε στον Λουτσέσκου ότι οι αρετές του χωράνε στην εξίσωση τίτλου. Στις 11 Σεπτεμβρίου είχε καταγραφεί η πρώτη και τελευταία συνύπαρξη του Ολλανδού με τον Πέλκα στο αρχικό σχήμα σε αγώνα πρωταθλήματος υπό την καθοδήγηση του Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ δεν πέρασε το μπλόκο της Ριζούπολης (αν και τότε ο Ρουμάνος είχε τρία δεκάρια μέσα, αφού είχε ξεκινήσει και ο Ελ Καντουρί) και το σχέδιο αποσύρθηκε. Ωσπου το επανέφερε πέντε μήνες μετά κόντρα στη Λάρισα στην Τούμπα (3-0 στις 12 Φεβρουαρίου) και ενώ είχε προηγηθεί η αρχοντική παρουσία του «αφάνα» στο Περιστέρι. Ο Λουτσέσκου επέλεξε την ίδια συνταγή και στη Λαμία (17/2) ανήμερα των 49ων γενεθλίων του και το ερώτημα είναι αν θα το τολμήσει και κόντρα στον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή στην Τούμπα.