Τρώγοντας έρχεται η όρεξη και το πρώτο τρόπαιο έπειτα από 16 χρόνια για την ΑΕΚ (κυπελλούχος Ελλάδας μετά τον θρίαμβό της στο Ηράκλειο με 88-83 επί του Ολυμπιακού) έχει ζεστάνει για καλά τον πρόεδρο της Ενωσης Μάκη Αγγελόπουλο.

Οχι μόνο για να επενδύσει ακόμη περισσότερο του χρόνου στην ομάδα (της οποίας, μετά την πρόταση του καλού του φίλου Αλέξη Αλεξίου το καλοκαίρι του 2014, πήρε το τιμόνι και την οδήγησε σε ήρεμα νερά αντί για τη διάλυση και τον υποβιβασμό στις τοπικές κατηγορίες της Αθήνας) αλλά από φέτος κιόλας.

Ηδη οι αλλαγές ξένων έπιασαν αμέσως τόπο με τον Κέβιν Πάντερ και τον Βινς Χάντερ να δίνουν μεγάλες λύσεις στον τελικό και να κρίνουν σε σημαντικό βαθμό το τρόπαιο, το οποίο πάντως καθόρισε ο Μάνι Χάρις.

Η επόμενη κίνηση του ηγέτη της ΑΕΚ είναι η εντολή που έδωσε (από το Σάββατο κιόλας) στους άμεσους συνεργάτες του να διερευνήσουν την υπόθεση διεκδίκησης του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η ΑΕΚ παίζει στους 16 με την –επίσης κυπελλούχο –τσεχική Νίμπουργκ και αν προκριθεί με τον νικητή του ζευγαριού Νεπτούνας – Στρασμπούρ, έχοντας δηλαδή ορθάνοικτο τον δρόμο για να βρεθεί και πάλι στην τελική φάση ενός ευρωπαϊκού Κυπέλλου, στην επέτειο του μισού αιώνα από τον άθλο του 1968.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρώτος τίτλος του Μάκη Αγγελόπουλου, η δημιουργία αυτού του ντοκουμέντου υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Τάσου Μπουλμέτη, που έζησε διά ζώσης στα Δύο Αοράκια της Κρήτης το σύγχρονο θαύμα της ΑΕΚ.

Νωρίτερα, ο τεχνικός της Ενωσης Ντράγκαν Σάκοτα (είχε φέρει και το τελευταίο πρωτάθλημα της ομάδας το 2002, πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό!) ως άλλος Φαίδωνας Ματθαίου (που ως τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε πάει τους παίκτες του πριν από τον τελικό με τον Αρη το 1984 να δουν το «Αποστολή στη Νικαράγουα») πήγε τους παίκτες δύο ημέρες πριν από τον τελικό να δουν την ταινία «1968».

«Είχαμε ακούσει για τη μεγάλη ιστορία της ΑΕΚ, αλλά άλλο είναι να τη ζεις μέσα από μια τέτοια ταινία, η οποία μας ενέπνευσε» παραδέχθηκε ο Μάνι Χάρις.