Ο Λιονέλ Μέσι καλεί τους φιλάθλους να ενταχθούν σε μια «μεγάλη κίνηση αλληλεγγύης», εκφράζοντας την υποστήριξή τους, για την καταπολέμηση του καρκίνου. Αφορμή η 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Ο διάσημος Αργεντινός επιθετικός προσκαλεί τηους πολυάριθμους οπαδούς του, να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό πορτρέτου με το σύνθημα «Ο Λιονέλ στη Ρωσία 2018».

Οποιος θέλει να συμμετάσχει, αρκεί να …ανεβάσει ένα πορτρέτο του Μέσι στα κοινωνικά δίκτυα (Instagram, το Facebook ή το Twitter) ή στην εφαρμογή με το hashtag #MessiArt.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε για να υποστηριχθεί το νοσοκομείο Sant Joan de Déu, αλλά και η κατασκευή του Παιδιατρικού Κέντρου Καρκίνου στη Βαρκελώνη, για το οποίο ήδη συγκεντρώνονται κεφάλαια.

Το πορτρέτο που θα αναδειχθεί καλύτερο στον διαγωνισμό, θα υπογραφεί από τον Λιονέλ Μέσι, θα δοθεί στο Νοσοκομείο, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να δημοπρατηθεί και έτσι να βρεθούν χρήματα. Ο νικητής θα ανταμειφθεί με ένα αντίγραφο, με αφιέρωση του Λιονέλ Μέσι.