Με πίεση για 90 λεπτά, ώστε να μη δεχτεί γκολ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Europa League, θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει την ουκρανική Ντιναμό Κιέβου η ΑΕΚ την Πέμπτη (15/2) στο ΟΑΚΑ, όπως δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ, στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης δήλωσε αρχικά: «Είναι αλήθεια πως σιγά σιγά, πλησιάζει το τέλος του δρόμου, σε κάθε μια διοργάνωση. Αλλά είναι γεγονός πως για εμάς, όλα τα ματς αποτελούσαν τελικούς, για να είμαστε “ζωντανοί” σε τρεις διοργανώσεις. Θα πρέπει να συνεχίσουμε για να δρέψουμε τους καρπούς από τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

-Θεωρείτε πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για την ΑΕΚ, το γεγονός πως η Ντιναμό έχει περίπου δυο μήνες να παίξει επίσημο ματς;

«Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Η απουσία επίσημων αγώνων, είναι ένα χάντικαπ. Όλες αυτές οι ομάδες, είναι συνηθισμένες σ’ αυτόν τον τρόπο λειτουργίας. Είναι φυσιολογικό γι’ αυτούς. Είχαν πολύ καιρό για να ετοιμάσουν αυτό το παιχνίδι. Και πολύ καιρό για να μελετήσουν εμάς».

-Τι σας έχουν πει από την Ισπανία, που έκανε προετοιμασία η Ντιναμό, για την ομάδα;

«Σ’ αυτό το επίπεδο, δεν υπάρχει κάποια αδύναμη ομάδα για να αντιμετωπίσεις στην Ευρώπη. Η Ντιναμό είναι μια μεγάλη ομάδα, με δυνατή ιστορία και δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας».

-Θα αλλάξει κάτι στην προετοιμασία της ΑΕΚ, το γεγονός πως η Ντιναμό είναι καιρό χωρίς παιχνίδια;

«Αυτό που μπορώ να πω είναι πως η Ντιναμό είναι μια δυνατή ομάδα. Είναι ξεκούραστη ομάδα, αλλά δεν έχει ρυθμό. Είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι στην Ευρώπη και θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε».

-Είναι προτεραιότητα η εξασφάλιση του μηδέν στα μετόπισθεν;

«Θα ήταν το καλύτερο να μην δεχθούμε γκολ, γνωρίζοντας η αξία είναι διπλή, να δέχεσαι εκτός έδρας. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να πάμε στο Κίεβο για να σκοράρουμε».

-Πόσο αληθεύει το γεγονός πως στη Ντιναμό ανησυχούν για την πίεση της ΑΕΚ στα πρώτα 20 λεπτά του ματς;

«Αυτό που θα προσπαθήσουμε, είναι η πίεση να μην είναι μόνο 20 λεπτά. Να είναι στα 90. Υπάρχει όμως πάντα ο αντίπαλος. Και εξαρτάται και από τον αντίπαλο, το πώς θα πάει το παιχνίδι».

-Είναι πλεονέκτημα το πρώτο ματς εντός και με τι θα είστε ευχαριστημένος στο τέλος αυτού του πρώτου παιχνιδιού;

«Υπάρχουν διάφορα γούστα. Άλλος θα θέλει να έχει πρώτο ματς εκτός για να κλειδώσει την πρόκριση. Και άλλος θέλει διαφορετικά. Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το ματς, για να δούμε και την ρεβάνς. Θα είμαι πολύ ήρεμος, αν η ΑΕΚ δείξει όλα αυτά που ξέρει. Και με την προσπάθεια και μόνο, εγώ θα είμαι καλά».

-Υπάρχει ένα «όπλο», που λέγεται Τσιγκρίνσκι. Θα τον έχετε μόνο στην άμυνα ή και μπροστά, για να ψάξει για το γκολ;

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι, να έχουμε έναν τέτοιο παίκτη στην ΑΕΚ. Είναι παίκτης, που χρειάζεται κάθε ομάδα. Κάνει καλή άμυνα, αμύνεται καλά, αλλά μπορεί να κάνει και καλή επίθεση. Είναι ένας παίκτης που είναι πολυτέλεια να τον έχει μια ομάδα. Κυρίως λόγω του επαγγελματισμού του και πόσο συνειδητοποιημένος είναι».

***Ο Ροντρίγκο Γκάλο είπε από την πλευρά του: «Έχουμε μια φυσιολογική κούραση. Όμως σ’ ένα τόσο σημαντικό ματς, κανείς δεν θα είναι κουρασμένος. Είναι μια σημαντική διοργάνωση, θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε κάθε κούραση και να μπούμε στο γήπεδο για να κάνουμε κάτι σημαντικό».

-Πόσο σημαντικό είναι η καλή ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ;

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Και όλη η ομάδα. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε. Και αυτό θα προσπαθήσουμε και αύριο. Μια νίκη θα είναι σημαντική και για την Ευρώπη και για την ψυχολογία στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

-Αισθάνεστε πως σε σχέση με το πρωτάθλημα και το κύπελλο, το ματς της Ευρώπης είναι λίγο πιο ελεύθερο;

«Θα μιλήσω αποκλειστικά για μένα. Θέλω να κερδίσω αύριο. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Αυτό σκέφτομαι σε κάθε παιχνίδι. Και το αυριανό παιχνίδι είναι σημαντικό να το κερδίσει η ΑΕΚ, προκειμένου να συνεχίσει στην Ευρώπη».