Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε σίγουρα πολλούς λόγους να μην είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα (2-2) και την εξέλιξη της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Σίτι στο Τορίνο.

«Υπήρχε η επιστροφή της Τότεναμ, εμείς κάναμε κάτι λάθος σε μια δύσκολη στιγμή. Το ποδόσφαιρο είναι παράξενο: ένα πιθανό 3-0 γίνεται 2-1, και από το πιθανό 3-1 φτάσαμε στο 2-2. Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζαμε πόσο περίπλοκο ήταν το παιχνίδι και τώρα ξέρουμε ότι θα είναι τελικός στο Λονδίνο», είπε ο Ιταλός προπονητής της Γιουβέντους.

«Είχαμε πρόβλημα στον χειρισμό της μπάλας, επειδή ο αντίπαλος ήταν πιεστικός. Εκτός από την επέμβαση Μπουφόν δεν είχαν τεράστιες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε κάτι, συνολικά είχαμε ένα καλό παιχνίδι. Αν κάποιος σκεφτόταν ότι η Γιουβέντους θα μπορούσε να κερδίσει με 4-0 νομίζω ότι ήταν εκτός τόπου. Οι απουσίες δεν μετράνε. Η ομάδα έκανε ένα καλό αγώνα. Η Τότεναμ έχει παίξει ένα μεγάλο παιχνίδι. Θα πάμε στο Λονδίνο, όπου θα έχουν μεγαλύτερη πίεση από εμάς», πρόσθεσε.

«Το Champions League είναι ένα όνειρο και ένας στόχος, αλλά για να κερδίσεις δεν είναι εύκολο. Η Γιουβέντους παίζει για να κερδίζει, αλλά δεν είναι το φαβορί. Δεν μπορείς να πηγαίνεις στον τελικό κάθε χρόνο. Νομίζω ότι τα παιδιά κάνουν μια μεγάλη σεζόν, αλλά κάποιοι δεν έχουν ιδέα για το μέγεθος των άλλων ομάδων. Ο πρωταρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Δεν ήμασταν ποτέ το φαβορί, ήμασταν 50-50 πριν και είμαστε και τώρα εναντίον μιας μεγάλης ομάδας όπως η Τότεναμ. Είναι επίσης αδύνατο να συγκρίνουμε δύο πρωταθλήματα, είναι όλα διαφορετικά. Είναι διαφορετικά πρωταθλήματα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σε έναν ή δύο αγώνες όλα μπορεί να συμβούν, σε αυτό τον γύρο είναι φυσιολογικό οι ομάδες να είναι περισσότερο ή λιγότερο στο ίδιο επίπεδο. Γιουβέντους και Τότεναμ μπορούν να προσβλέπουν σε πρόκριση, αλλά σε σύγκριση με τις Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα βήμα πίσω. Πράγματι, είναι επίσης στο παιχνίδι η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι. Και το επόμενο έτος θα είναι χειρότερο, ακόμα πιο δύσκολο. Η Γιουβέντους έχει κάνει τρία εξαιρετικά χρόνια».