Το πρωτάθλημα απομακρύνεται. Μετά (και) τα χθεσινά είναι πλέον σε… απόσταση όχι μόνο η κορυφή, αλλά και η δεύτερη θέση του πίνακα. Δεν χρειάζεται άλλωστε ιδιαίτερη ανάλυση: αν ο ΠΑΟΚ νικήσει απόψε στην Τούμπα την ΑΕΛ, τότε ο Ολυμπιακός είναι στο -4 από την ΑΕΚ και στο -6 από τον Δικέφαλο του Βορρά, εννέα στροφές πριν από το φινάλε. Καμιά φορά όμως οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια στο ποδόσφαιρο. Ακόμη και αν είναι εκείνοι του βαθμολογικού πίνακα!

Γιατί; Διότι ο Ολυμπιακός στη σεζόν που διανύει καταλαβαίνει κάθε Κυριακή πως δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει αντιπάλους επιπέδου Σούπερ Λίγκας. Δεν έχει μόνο τις δικές του ατυχίες, τις κακές του εμφανίσεις, τα αγωνιστικά του προβλήματα και ό,τι τέλος πάντων κρατά την κουβέντα στο ποδόσφαιρο. Η «Εξυγίανση» που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της σεζόν φροντίζει ώστε να βάζει σταθερά και άλλα εμπόδια στο διάβα του. Από εκείνα που δεν αντιμετωπίζονται. Χθες για παράδειγμα, ήταν η σειρά του διαιτητή Θανάση Τζήλου να παραδεχθεί κάποια από τα λάθη του, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο. Μετά το τελικό 2-2 στο Περιστέρι που έστειλε τον Ολυμπιακό ακόμη πιο μακριά από την κορυφή. Ο Λαρισαίος ρωτήθηκε –μεταξύ άλλων –από τους ανθρώπους των πρωταθλητών το αυτονόητο. Πώς είναι δυνατόν ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έπειτα από τη σφοδρή του σύγκρουση με τον Ντάουντα (58′) να μένει τέσσερα λεπτά στο χορτάρι, να κάνει τρεις αλλαγές ο Ατρόμητος και μια ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο και όλες μαζί οι καθυστερήσεις να είναι μόλις τρία λεπτά. «Εχετε δίκιο» ήταν η απάντηση. ΟΚ, πού θα το βρουν όμως το δίκιο τους; Θα απαντήσει κάποιος σε αυτό το απλοϊκό ερώτημα κάποια στιγμή πριν τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα;

Και να ήταν μόνο οι καθυστερήσεις; Τραυματίας αποχώρησε ο Φορτούνης στο 24′ έπειτα από μαρκάρισμα αντιπάλου. Τραυματίας αποχώρησε και ο Μιραλάς στο 39′ έπειτα από χτύπημα που δεν δόθηκε ούτε φάουλ! Και όμως, ο Ατρόμητος έβγαλε το πρώτο ημίχρονο με μια κάρτα, στον Μάντσον (34′) που εύκολα θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια μια και καλή ώς την ανάπαυλα. «Δεν θέλω να μιλήσω για το ποδόσφαιρο. Βλέπετε τι γίνεται με τη διαιτησία. Δεν μπορώ να πω κάτι στους παίκτες μου. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά οι διαιτητές τους εμποδίζουν. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο» ήταν τα λόγια του Χρήστου Κόντη στη συνέντευξη Τύπου. Φωτογραφία της στιγμής και των συναισθημάτων στο μεγάλο λιμάνι γι’ αυτή την ιστορία που εξελίσσεται φέτος.

Θυμίζουμε ότι και την περασμένη Κυριακή ο Παπαπέτρου μετά τη λήξη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ επίσης παραδέχθηκε τα λάθη του. Το πέναλτι στον Μποτία που δεν δόθηκε ποτέ (18′), ότι ο Γιακουμάκης πριν σκοράρει το τελικό 1-2 στις καθυστερήσεις υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ. Και τι έγινε όμως να το λένε μετά; Σημασία έχει τι αποφασίζουν όταν η μπάλα κυλά στο χορτάρι. Και όσο εκείνη κυλά με τους διαιτητές να δίνουν ό,τι να ‘ναι.

Λύτρωση με Χατζισαφί

Ο Ολυμπιακός χάνει βαθμούς, χάνει την επαφή του με τον στόχο. Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Χθες τον βαθμό της ισοπαλίας τον έσωσε στο 90′ με τον Χατζισαφί, έπειτα από την επέμβαση του τρομερού Γιαννιώτη στην εκτέλεση πέναλτι του Τζούρτζεβιτς. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα; Και πάλι καλά να λένε.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν ήταν καλοί ούτε χθες. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου εμφάνισαν τρομερές αδυναμίες ανασταλτικά (μία εξ αυτών εκμεταλλεύτηκε ο Βασιλακάκης ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά στο 19′). Νωρίτερα ο Ατρόμητος είχε και δοκάρι (Γιαννούλης 6′), αλλά και δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ντάουντα (16′, 22′). Παρά ταύτα ο Μάρκο Μάριν το έφερε στα ίσα (28′) με ένα υπέροχο διαγώνιο σουτ και ουσιαστικά έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να το διεκδικήσει. Δεν έγινε όμως έτσι. Αφενός διότι οι αναγκαστικές αλλαγές τρίτωσαν (αποχώρησε και ο Ταχτσίδης στο 63′), αφετέρου διότι ο Ανσαριφάρντ έχασε το άχαστο στο 62′. Και αυτή την εποχή η μπάλα τιμωρεί. Ο Ντιγκινί λοιπόν στην πρώτη καλή στιγμή του Ατρομήτου στο δεύτερο ημίχρονο (66′) έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους Περιστεριώτες που άγγιξαν τη νίκη, αλλά δεν την… έπιασαν. Αιτία; Τα είπαμε, ο επίλογος. Πέναλτι στον Ζιλέ που σωστά δόθηκε στο 89′, το εκτέλεσε ο Τζούρτζεβιτς, το έπιασε ο Γιαννιώτης αλλά ήταν εκεί που έπρεπε ο Χατζισαφί για το τελικό 2-2.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Σάκιτς, Βασιλακάκης (88′ Ούμπιντες), Ντιγκινί, Ουάρντα, Ντάουντα (85′ Κωτσόπουλος).

Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Χατζισαφί, Ζιλέ, Ταχτσίδης (62′ Τζούρτζεβιτς), Μάριν, Μιραλάς (39′ Οτζίτζα), Φορτούνης (24′ Πάρντο), Ανσαριφάρντ.