Η μάχη Αρη, Παναχαϊκής και ΟΦΗ για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα αναμένεται να συνεχιστεί έως το τέλος. Και οι τρεις συνέχισαν με νίκες στη 16η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ, ωστόσο έχει αρχίσει να παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον και η μονομαχία του 21χρονου Δημήτρη Μάνου (ΟΦΗ) με τον 19χρονο Βέλγο Ούγκο Κάιπερς (Εργοτέλης) για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Και οι δύο ποδοσφαιριστές σκόραραν και σε αυτή την αγωνιστική και έχουν από 11 γκολ. Ακολουθεί ο Παναγιώτης Μωραΐτης της Παναχαϊκής με οκτώ γκολ.

Ο προπονητής του Αρη, Δημήτρης Σπανός, μετά το 3-1 στις Σέρρες υποστήριξε ότι για πρώτη φορά οι παίκτες του έδειξαν πως η ομάδα είναι για την πρώτη κατηγορία. «Κράτησαν την μπάλα, δημιούργησαν φάσεις. Η εμφάνιση ήταν ώριμη, μεστή και ουσιαστική. Τα παιδιά προσπάθησαν και το καλό αποτέλεσμα ήρθε» ήταν το σχόλιο του τεχνικού του Αρη.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι παρά το 3-0 επί της Βέροιας η νίκη του ΟΦΗ ήρθε με αρκετή προσπάθεια: «Κατά διαστήματα έπρεπε να ήμαστε πιο προσεκτικοί στις στατικές φάσεις. Παρότι όλοι πίστευαν ότι το παιχνίδι θα ήταν εύκολο, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν» είπε. Το θετικό για τον ΟΦΗ είναι ότι εκτός από τον Μάνο βοηθά στο σκοράρισμα και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, που έχει τέσσερα γκολ στα τελευταία επτά ματς.

Η Παναχαϊκή καθάρισε από το πρώτο ημίωρο το ματς στην Καρδίτσα (Μωραΐτης 9′, Μασούρας 27′). Το μόνο που κατάφερε η Αναγέννηση ήταν να μειώσει με τον Κονέ στις καθυστερήσεις. «Ημασταν κυρίαρχοι και δίκαια πήραμε τους τρεις βαθμούς. Οποια ομάδα το θέλει περισσότερο θα το πετύχει στο τέλος. Εμείς είμαστε ψηλά λόγω της ποιότητάς μας και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουμε τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι με τον Αιγινιακό» είπε ο προπονητής της Παναχαϊκής, Σωκράτης Οφρυδόπουλος.

Απίστευτη ανατροπή για τον Αιγινιακό, καθώς ο Εργοτέλης προηγήθηκε 2-0 στο ημίωρο. Η ομάδα του Αιγινίου αντέδρασε στο β’ μέρος, πέτυχε τρία γκολ σε οκτώ λεπτά (68′ έως 75′) και επικράτησε με 3-2!

Τα αποτελέσματα (16 αγώνες): Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός 3-0 (ά.α.), Πανσερραϊκός – Αρης 1-3, ΟΦΗ – Βέροια 3-0, Τρίκαλα – Καλλιθέα 1-0, Απόλλων Πόντου – ΑΕ Καραϊσκάκης 0-0, Αιγινιακός – Εργοτέλης 3-2, Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναχαϊκή 1-2, Σπάρτη – Δόξα Δράμας 1-0.

Σήμερα: Απόλλων Λάρισας – ΑΟΧ/Κισσαμικός (14.00).

Βαθμολογία: Αρης 42, Παναχαϊκή 37, ΟΦΗ 36, Κισσαμικός (14 αγ.) και Τρίκαλα από 27, Σπάρτη 25.