Ο Πίτα Ταουφατοφούα δεν έχει ιδιαίτερες αθλητικές περγαμηνές. Ομως το καλοκαίρι του 2016, έγινε διάσημος ανά τον πλανήτη, καθώς ως σημαιοφόρος της Τόνγκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, παρήλασε σχεδόν γυμνός, φορώντας μόνο την παραδοσιακή ενδυμασία της πατρίδας του, που αφήνει ελάχιστα στη φαντασία… Μάλιστα, ο μυώδης αθλητής έκανε ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία του, δεδομένου ότι είχε αλείψει το γυμνασμένο σώμα του με λάδι, όπως επιβάλλει η παράδοση στο νησιωτικό σύμπλεγμα, που βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό, βορειοδυτικά της Νέας Ζηλανδίας.

Κι ενώ τον Αύγουστο του 2016, η θερμοκρασία επέτρεπε μία τέτοια εμφάνιση, δεν ισχύει κάτι ανάλογο και στην Πιονγκτσάνγκ της 9ης Φεβρουαρίου 2018. Πριν από λίγο, ο Ταουφατοφούα έκανε ακριβώς την ίδια εμφάνιση, ως σημαιοφόρος της πατρίδας του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με την μόνη διαφορά ότι η θερμοκρασία στην μεγαλούπολη της Νότιας Κορέας, με δυσκολία φθάνει στους πέντε βαθμούς κάτω από μηδέν! Εάν, επιπλέον, λάβουμε υπ΄ όψιν πως λόγω των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή, η αίσθηση της θερμοκρασίας πέφτει ακόμη χαμηλότερα και φθάνει στους -10 βαθμούς Κελσίου, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως ο πιο διάσημος κάτοικος των νήσων Τόνγκα, είναι ή ιδιαίτερα σκληραγωγημένος ή εξαιρετικά πιστός στις παραδόσεις…

Σε κάθε περίπτωση, ο Ταουφατοφούα κατάφερε να ξανακερδίσει αυτά τα ελάχιστα λεπτά διασημότητας που δικαιούται κάθε άνθρωπος, σύμφωνα με την γνωστή ρήση του Αντι Γουόρχολ, καθώς αποκλείεται να συμβεί κάτι αντίστοιχο από την συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση, στα 15 χιλιόμετρα σκι αντοχής.