Είχε να διασταυρώσει το βήμα του με την ήττα –στις εγχώριες διοργανώσεις –από τα τέλη Οκτωβρίου. Εκείνο το 1-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Ξαφνικά, μέσα σε 72 ώρες, έχασε όχι μία αλλά δύο φορές από την ΑΕΚ, σε μια εξέλιξη που ομολογουμένως τον έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Εκτός Κυπέλλου και με τέσσερις βαθμούς διαφορά από την κορυφή της Σούπερ Λίγκας (ΠΑΟΚ). Τελείωσε λοιπόν η σεζόν για τον Ολυμπιακό;

Προφανώς όχι. Απαγορεύεται να σκεφτούν κάτι τέτοιο οι ποδοσφαιριστές του. Εχει δέκα ματς μπροστά ώς το φινάλε του πρωταθλήματος.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να προσπαθήσουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και αυτό είναι που τους εξήγησε χθες στον Ρέντη ο Γιάννης Βρέντζος: «Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ παίρνουν το ένα πέμπτο των δικών σας χρημάτων και όμως φέτος σας νίκησαν τρεις φορές. Είστε τον Ολυμπιακό γιατί σας επιλέξαμε ως τους καλύτερους, αλλά εσείς παρουσιάζετε ένα πρόσωπο που δεν επιτρέπεται. Ο κόσμος διαμαρτύρεται, έχει απογοητευτεί και έχει δίκιο. Εχουμε μπροστά μας δέκα αγώνες. Δείξτε ποιοι είστε για να τελειώσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ολα αυτά την επόμενη ημέρα μιας νύχτας όπου στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού βρέθηκαν και αρκετοί οπαδοί για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς ποδοσφαιριστές. Οχι μόνο για τις ήττες, αλλά και για τις εμφανίσεις. Για το επίπεδο ποδοσφαίρου που παρουσίασε ο Ολυμπιακός.

Με αλλαγές

Αν θα υπάρξει (αγωνιστική) αντίδραση; Θα το δούμε την Κυριακή στο Περιστέρι, με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Το σίγουρο είναι ότι αναμένονται αρκετές αλλαγές. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον τιμωρημένο Ρομαό. Πολλοί δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες.

Ο Οτζίτζα-Οφόε, ας πούμε, είναι μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση. Οχι όμως και η μοναδική σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής.

n Σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας υποβλήθηκε χθες ο Οσκαρ Γκαρσία, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο από την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο Ισπανός αναμένεται να πάρει εξιτήριο αύριο. Είναι (σχεδόν) απίθανο να μπορέσει να δώσει το «παρών» στο γήπεδο του Περιστερίου την Κυριακή για να κοουτσάρει τον Ολυμπιακό κόντρα στον Ατρόμητο.

n Και τυπικά από χθες ο Στέφανος Καπίνο είναι ποδοσφαιριστής της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μήνυμα Μαρινάκη για τη Θύρα 7

Ημέρα μνήμης για τον Ολυμπιακό η χθεσινή, με τη συμπλήρωση 37 ετών από την τραγωδία της Θύρας 7 και την απώλεια 21 νέων ανθρώπων. «Η 8η Φεβρουαρίου είναι ημέρα μνήμης για εμάς, για όλους στην ερυθρόλευκη οικογένεια. Οι 21 φίλαθλοι που έχασαν τη ζωή τους, τόσο άδικα και πρόωρα, θα είναι πάντα μαζί μας, στις καρδιές και στις μνήμες μας, αλλά και σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού, σε κάθε γήπεδο, σε κάθε σπορ. Πάντα παρόντες», ανέφερε σε μήνυμά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.