Mπλέξανε στ’ αλήθεια τα… μπούτια τους προχθές στο ΟΑΚΑ οι πρώην: οι πρώην και οι επόμενοι, καθότι το αναπόδραστο ντέρμπι των γαλαζοαίματων (Βασίλισσα εναντίον Αυτοκράτορα, ντε), ομόχρωμων και ζηλωτών επί τρεις συναπτές σεζόν της τρίτης θέσης, εξελίχθηκε σε ένα reunion Αρειανών!

Από τη μια πλευρά στέκονταν φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ (κατά σειρά παρουσίας στον Αρη) ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο Βασίλης Καββαδάς και ο φρέσκος (εδώ και δυο εβδομάδες) Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος μάλιστα στο ημίχρονο μπέρδεψε τα αποδυτήρια και κατευθύνθηκε προς αυτά των φιλοξενουμένων (!) συν τον ασίσταντ κόουτς Κώστα Μάμαλη και από την άλλη ο Γιάννης Αθηναίου.

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 73-64 και υποχρέωσε τον τυραννισμένο Αρη στην όγδοη απανωτή ήττα του εντός και εκτός των τειχών (73-64) με ακρογωνιαίο λίθο κάποιον στον οποίο ο χαρακτηρισμός ταιριάζει απολύτως: τον…. ανθρωποφάγο Βασίλη Καββαδά!

Αυτός είναι ένας υπερβολικός χαρακτηρισμός μιας αληθινής ιστορίας με την οποία υπό μορφήν πλάκας εκφόβισε πριν από μερικούς μήνες ο Σάββας Καμπερίδης τον δεκαοκτάχρονο και ύψους 2μ.17 σέντερ Στράτο Βουλγαρόπουλο. Ο πιτσιρικάς κοίταζε τον Καββαδά να κατεδαφίζει τους συμπαίκτες του στην προπόνηση και τότε ο ασίσταντ κόουτς του Αρη γύρισε και του είπε: «Και να ξέρεις ότι όποτε μένει ατάιστος ο Βασίλης και τον πιάσει η πείνα, τρώει για πρωινό εφήβους seven footers»!

«Γιατί μονάχα εφήβους; Χάθηκαν οι ενήλικοι;» συνέχισε προχθές το βράδυ την πλάκα ο Καββαδάς, ο οποίος μετά την προσφυγή και αποχώρησή του από τον Αρη καρτέραγε μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου για να παίξει σε επίσημο αγώνα. «Επί τρεις μήνες έλιωνα καθημερινά στις ατομικές προπονήσεις και κατάφερα να μείνω σε φόρμα ώστε να μπορώ να βοηθήσω άμεσα την ΑΕΚ μαζί με τους ομόλογούς μου, τον Μαυροειδή, τον Ελόνου και τώρα τον Χάντερ» σχολιάζει ο διεθνής σέντερ, ο οποίος το 2013 αποτέλεσε το casus belli λόγω της επιλογής του, αντί του Δημήτρη Κατσίβελη, από τον Αντρέα Τρινκιέρι για το Ευρωμπάσκετ στη Σλοβενία.

Γέννημα – θρέμμα του Κορυδαλλού, ο Καββαδάς μυήθηκε στο μπάσκετ ως παίκτης του Ιωνικού Νικαίας προτού απλώσει τα φτερά του προς το Μαρούσι, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό, τον Αρκαδικό, τον Αρη και τώρα την ΑΕΚ. Κλασικός σέντερ, όχι απλώς πεντάρι, αλλά… εξάρι, έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για τα εκ των ων ουκ άνευ της θέσης: «Δουλεύω πολύ για να βελτιώσω την ταχύτητα και στην εκρηκτικότητα, γι’ αυτό κιόλας ασχολούμαι με το 3Χ3. Εμαθα από μικρός να είμαι σκληρός διότι στο ανοιχτό γήπεδο του Σχιστού έπρεπε να δίνω ξύλο κάθε μέρα ώστε να με αποδεχθούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και να με αφήνουν να παίζω μαζί τους»!